Egy arany-, két bronzérem

2021.03.05. 19:48

Jól teljesítettek a kőszegi bunyósok a korosztályos országos tornán

Szépen teljesítettek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület korosztályos sportolói az Énekes István Ifjúsági Emlékversenyen – Buza Rafael arany-, Buza Rómeó ezüstéremmel tért haza.

Tóth Gábor

Fotó: VN/MÖSZ

A rangos, korosztályos, országos szintű, háromnapos versenyre a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület négy sportolóval nevezett.

Buza Rafael (64 kg) súly- és korcsoportváltást követően lépett ringbe. Első meccsén rögtön a tavalyi OB ezüstérmesével, a kecskeméti Horvát Krisztiánnal találta szemben magát – egyhangú pontozással nyert. Az elődöntőben kiélezett küzdelmet vívott a nyíregyházi Petrimán Milánnal. Megosztott pontozással a kőszegi bunyós győzött. A fináléban a pécsi Samu Ferenccel csapott össze. Kemény, kiélezett három menetet láthatott a közönség, Buza Rafael érdemelte ki az aranyérmet.

Buza Rómeó (69 kg) testvéréhez hasonlóan ugyancsak súly- és korcsoportot váltott. És szintén nehéz rivális ellen kezdett, a tavalyi OB bronz­érmesével, a Honvéd versenyzőjével, Kincses Noellel – egyhangú pontozással nyert. Következett a budapesti Krekó Dániel, aki erősen indított, de nem tudta magához ragadni az irányítást, a harmadik menetben orrvérzés miatt leléptették. A döntőben a dunaújvárosi Horváth Máté ellen lépett ringbe. Rómeó az első menetben kapott néhány ütést. A második és harmadik menetben igyekezett ezt korrigálni, ám ellenfele jobb volt, ezüstéremmel zárta a tornát.

Neválovits Róbert (75 kg) a KSI ökölvívójával, Szűcs Demeterrel mérkőzött, egyhangú pontozással maradt alul. Szabó Dávid (49 kg) az egri Farkas Bélától kapott ki – de mivel rögtön az elődöntőben kezdett, így bronzérmes lett.

– A szép helyezéseinknek köszönhetően a férfiaknál egyesületünk csapatban az előkelő második helyen zárt a klubok rangsorában – mondta Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetőedzője. – Az elért eredményeknek örülök, de a látott teljesítményekkel nem teljesen vagyok elégedett. A Buza testvéreknek a kor- és súlycsoportváltást követően a legerősebb, legsűrűbb mezőnyben kellett helytállniuk. Jól bokszoltak, erős ellenfeleket győztek le – de persze akadtak hibák, amelyeket javítanunk kell! Dávid és Róbert a kezdeti lámpalázukat nehezen gyűrték le, többet kell dolgozniuk a jövőben. A versenyt az ifjúsági válogatott edzőjeként is figyeltem, és elégedett vagyok a látottakkal. A tavalyihoz képest erősebb, színvonalasabb mérkőzéseket láthattunk, és örömteli, hogy a mezőny is nagyobb lett.

Kiemelt képünkön: Buza Rafael kezét emelik a magasba a döntő után

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában