Kvóta

2021.03.21. 20:20

Korpási célba ért

A magyar birkózóknak a 2019-es világbajnokság óta meglévő négy olimpiai kvótájához még egyet sikerült hozzátenniük a hazai rendezésű európai kvalifikációs viadalon – a kötöttfogású, 67 kilós Korpási Bálint járt sikerrel.

Vas Népe

Budapest, 2021. március 20. Korpási Bálint a kötöttfogásúak 67 kilogrammos súlycsoportjának elõdöntõjében, a moldovai Donior Islamov elleni mérkõzésen a birkózók európai olimpiai kvalifikációs versenyén a budapesti BOK Sportcsarnokban 2021. március 20-án. A magyar versenyzõ nyert, ezzel olimpiai kvótát szerzett. MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Miután a magyar szabadfogású férfi és női birkózók közül senkinek sem sikerült tokiói olimpiai kvótát szereznie a BOK-csarnokban rendezett versenyen – Barka Emese (57 kg) ugyan bronzérmes lett, de az nem ér kvalifikációt –, már csak a kötöttfogásúaknak maradt lehetőségük az európai mezőnyben hazai környezetben célba, azaz fináléba jutni. Jól kezdett a magyar kvartett, az első akadályt mind a négyen – Torba Erik (60 kg), Korpási Bálint (67), Szőke Alex (97) és Varga Ádám (130) – jól vették. Szőke búcsúzott először, a negyeddöntőben, de a másik három magyar birkózó bejutott az elődöntőbe is – ahol a győzelem már olimpiai kvótát ért. Torba nagy csatában, 5-4- re kapott ki a török Kamaltól, Varga pedig tussal a 2018-as világbajnok orosz Szemjonovtól.

Korpási Bálint – aki világ- és Európa-bajnoki címét nem olimpiai súlycsoportban szerezte, és most nagy fogyást vállalt az ötkarikás részvételért – viszont célba ért. A tokiói repülőjegyért a moldovai Islamovot klasszisbirkózással 6-0-ra múlta felül. Korpási a magyar birkózók ötödik kvótáját szerezte meg a tokiói nyári játékokra. A 2019-es világbajokságon a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg) és Lőrincz Viktor (87 kg), a szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg), valamint Sastin Marianna (62 kg) biztosította helyét az olimpián.

Kiemelt képünkön: Korpási Bálintnak sikerült kvótát szereznie a birkózók közül

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában