Nehezen indult, sima lett

2021.03.21. 17:31

OB I/B: az aligátorok 14-4-re győzött a Dunakanyar otthonában

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 15. fordulójában az AVUS tíz góllal nyert a sereghajtó Dunakanyar Waterpolo vendégeként.

Pum András

AVUS-Hódmezővásárhely (HVSC) OB I/B vízilabda mérkőzés 20201128 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #7 Szőke Szabolcs

Fotó: Unger Tamás

Dunakanyar Waterpolo– AVUS 4-14 (2-3, 0-6, 2-2, 0-3). – Leányfalu, zárt kapus OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Zeli, Nóvé.

Dunakanyar: Szabolcsi – Hajdu 2, Korvicska, Gönczy, Buzás 1, Tusa, Somogyi. Csere: Eged, Szabó G., Török 1, Tislér. Játékos-edző: Eged Dániel.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 1, Ekler Zs. 4, Szőke Sz. 3, Sági 1, Landherr, Kurucz. Csere: Németh L., Makrai 2, Csányi 2, Szabó B., Fatalin 1, Horváth A. Edző: Gortva Zoltán.

Az őszi mérkőzésen az aligátorok 17-4-re elsüllyesztették a Dunakanyar hajóját – a leányfalui meccsen is a vasiak mellett szólt a papírforma. Már csak azért is, mert azóta nem sokat javult a vendéglátók teljesítménye: két győzelmükkel és 14 vereségükkel az utolsó helyről várták a harmadik helyezett AVUS elleni mecscset. Nem egészen egypercnyi játékot követően Hajmási góljával megszerezték a vezetést a vasiak, ám álmosan folytatták a meccset, a hazaiak pedig vérszemet kaptak. Egy percen belül két gólt dobtak, és megfordították az állást (2-1). Ám Ekler Zsombor megúszásból, Sági pedig akcióból betalált, az első negyed után szűken ugyan, de a vendégek vezettek (2-3).

A második negyedben aztán beindult a vendéghenger, három perc játék után 6-2-re elhúztak az aligátorok. Majd hosszú gólcsendet követően a nagyszünet előtt másfél perc alatt ismét megsorozták a vendégek a hazaiakat: 9-2-re vezetett a lendületesen játszó AVUS, eldőlt a meccs. Ez rányomta a bélyegét a folytatásra, a harmadik negyedben rengeteget hibáztak a csapatok, a Dunakanyar minden mindegy alapon pólózott, és sikerült is döntetlenre kihoznia a negyedet. Az utolsó nyolc perc így 11-4-es vasi vezetésről indult. Edzőmeccsé alakult a találkozó, a szombathelyiek az utolsó két és fél percben aztán három gólt szereztek, így 14-4-re megnyerték a mérkőzést. Az AVUS félgőzzel is biztosan győzött.

Kiemelt képünkön: Szőke Szabolcs jól játszott, három gólt szerzett a Dunakanyar elleni mérkőzésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában