kézilabda

2021.03.30. 22:43

Rangadót nyertek a büki női kézilabdások

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában megyei rangadót nyert Celldömölkön a Bük, győzött a Student is, kikapott a Körmend és a Sárvár.

Tóth Gábor

20210327 Celldömölk Celldömölki VSE (CVSE)- Büki TK NB II. női kézilabda mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Körmendi DMTE–Mosonmagyaróvári KC U22 20-29 (10-18). – Mosonmagyaróvár, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

Körmend: Dudora – Somlai 2, Őri 1, Herczeg 4, Horváth D. 1, Cser 2, Varga K. Csere: Anek, Nagy (kapusok), Szalai L. 1, Kiskós 7, Binecz 2, Dombóvári, Horváth Zs. Edző: Varga Andrea.

Hazai meccset vívott a Körmend, mégis idegenben lépett pályára – sportszerűen a mosonmagyaróvári csapat biztosította a helyszínt. Az eredmény reális.

Student Comfort Sport Kft.–SZESE Győr 32-28 (16-16). – Szombathely, egyetemi csarnok, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bazsó, Kertész.

Student: Tállai – Papp 9, Mátyás 8, Szabó N. 7, Málovics 5, Bozzai, Lakatos 2. Csere: Lőrincz, Nagy N., Nárai 1, Keszei, Nagy-Máró, Vincze. Edző: Skoda Bence.

Jó felfogásban kezdett a szombathelyi alakulat. Aztán a félidő közepén hullámvölgybe került, átvette a vezetést a vendég. Ám visszajött a meccsbe – döntetlennel zárult az első félidő. A második félidőben magához ragadta az irányítást a Student és a több jó egyéni teljesítménynek, valamint a kiváló csapatmunkának köszönhetően végül magabiztos győzelmet aratott.

Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő–Büki TK 28-29 (12-15). – Celldömölk, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Eichkerin, Palágyi.

CVSE: Tömő – Szomorkovits A. 5, Szomorkovits L. 2/2, Freiberger 6, Szecsődi 7/2, Füz­fa, Győrffy 3. Csere: Balogh V., Geiger 1, Bagics 2, Kazári 2, Németh E., Marton, Pup, Győrvári. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Bük: Szűcs – Kelemen 1, Szabó D. 13, Cseledi 3, Tóth V. 1, Tamási 8, Baranyai 2. Csere: Büki, Szalai N. (kapusok), Szabó N. 1, Gősi, Marton, Szekér, Megyeri. Edző: Bölöni Roland.

A mérkőzés első perceiben a hazaiak pontatlanságát kihasználva a Bük háromgólos előnyt szerzett (10. perc: 2-5). Amit a félidő folyamán sikerült megőriznie – annak ellenére is, hogy a celliek játéka azért feljavult. A második játékrész szintén színvonalas játékkal folytatódott, a celldömölki gárda eredményes támadásaira a vendég gólokkal válaszolt – úgy tűnt, hogy nem tud egalizálni a házigazda. A végjáték azonban meghozta az izgalmakat, a CVSE egyenlített (53. perc: 24-24) majd felváltva estek a gólok. A Bük végül az utolsó másodpercekben szerezte meg a győzelmet jelentő gólt.

Salamonné Csótár Adrienn: – Az utóbbi időszak legjobb mérkőzését játszottuk, mégsem tudtunk nyerni – a hajrában ellenfelünknek volt több szerencséje.

Bölöni Roland: – Igazi rangadót vívott a két csapat, amelynek a végén Fortuna a mi kezünket fogta. Gratulálok mindenkinek!

Pénzügyőr SE U22–Sárvárfürdő Kinizsi SE 38-30 (19-17). – Budapest, zárt kapuk mögött, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Biró, Koronczai.

Sárvár: Jurik – Vajda 7, Jenőfi 8/2, Soós R. 2, Doncsecz 3/3, Cser 2, Szemes 8. Csere: Varga Á. (kapus), Gerencsér 1, Dávid V. 1, Farkas L., Horváth E., Szekeres. Edző: Pupp Adél.

A hullámvölgyben levő Sárvár ezúttal is rossz előjelekkel várta a mérkőzést, hiszen az egyik kulcsember, Barcza Rebeka makacs vállsérülése miatt nem állhatott Pupp Adél edző rendelkezésére. Az első félidőben ennek ellenére gyakorlatilag fej fej mellett haladt a két csapat (18. perc: 11-11). A lelkesen játszó Sárvár azonban nem tudta felőrölni a fiatal fővárosi gárda ellenállását, amely a második játékrész elején egy 4-0-s sorozattal tulajdonképpen el is döntötte a mérkőzést (36. perc: 23-17). Sőt, a 45. percben a másik sárvári kulcsember, Jenőfi Katalin harmadik kétperces büntetőjét követően a kiállítás sorsára jutott – ezt követően már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

Kiemelt képünkön: CVSE–Bük 28-29 – nagyot harcolt, remek meccset vívott a két együttes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában