Gólzápor a vízben

2021.04.11. 20:45

Az AVUS 15-13-ra nyert a Fehérvár vendégeként

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 17. fordulójában a vártnál nehezebben ugyan, de nyert az AVUS a Fehérvár VSE vendégeként.

Pum András

Avus-Nagykanizsa ob2-es vizilabdabajnokság, 20210220, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás Ekler Zsombor

Fotó: Unger Tamás

Fehérvár VSE–AVUS 13-15 (4-5, 3-3, 3-3, 3-4). – Székesfehérvár, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Bujka, Nóvé.

Fehérvár: Nagy D. – Nagy M. 1, Varga Á. 1, Sóvári 2, Szilvasán 6, Szedmák 1, Tóth M. Csere: Bekő 1, Pongrácz, Pászti 1, Bendicsek. Edző: Gyöngyösi János.

AVUS: Horváth A. – Hajmási 3, Ekler Zs. 7, Szőke 1, Sági 2, Landherr 1, Kurucz. Csere: Baranyai, Németh L. 1, Makrai, Csányi, Szabó B., Fatalin. Edző: Gortva Zoltán.

A meccs előtt a két csapatot nyolc hely és 28 pont választotta el a tabellán, így a találkozó az AVUS sima sikerét ígérte. Az első negyed nagy részében normál mederben folytak az események, az aligátorok gólzsákja, Ekler Zsombor duplájával 2-0-ra vezettek a vasiak. Majd bő két perccel a negyed lefújása előtt már 5-1-re húztak el az aligátorok, ám a fehérváriak két góljukkal szorossá tették a meccset (3-5). A második negyed derekára három góllal meglépett az AVUS (4-7), de a hazaiak csak nem akartak leszakadni, és ismét egy találatra zárkóztak fel. A vendégek védekezése messze nem volt az igazi, ezt viszont hatékony támadójátékukkal ellensúlyozták. A nagyszünetben egy gól (7-8) volt a vendégek előnye.

A harmadik negyedben egyenlítettek a hazaiak, és hiába szereztek újra vezetést a szombathelyiek, a székesfehérváriak egalizáltak. A vártnál jóval nagyobb izgalmak között, 11-10-es vendégvezetéssel kezdődött a mindent eldöntő utolsó nyolc perc. Ki más, mint Ekler Zsombor vette ismét vállára csapatát, duplájával 13-10-re meglépett az AVUS. Hajmási és Landherr góljával három perccel a lefújás előtt 15-11-re vezettek a szombathelyiek, akik már nem engedték ki kezükből a mecset – a székesfehérváriak már csak kozmetikázni tudtak az eredményen (13-15). Gólzáporos mérkőzésen, a vártnál nehezebben, de nagy csatában végül érvényesült a papírforma.

Gortva Zoltán: – A védekezésünkkel voltak problémák, igaz három-négy, a blokkunkon megpattanó, peches gólt is kaptunk. A győzelemnek örülök, a játékunkon van mit csiszolnunk.

Kiemelt képünkön: Ekler ismét csapata legeredményesebbje volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában