Röplabda

2021.04.13. 20:18

Elúszott a SZoESE bronza

Mindkét hétvégi bajnokiját elveszítette a Szombathelyi Egyetemi SE NB II.-es férfi röplabdacsapata, így nem lesz érmes a nyugati rájátszásban.

Horváth Erika

20210412 Szoese NB2-es férfi röplabda mérkőzés, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

ZTE RK–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (19, 18, 16). – Zalaegerszeg, zárt kapuk mögött, NB II.-es férfi röplabda-rájátszás, vezette: Ladányi, Szabó A.

SZoESE: Kiss G., Konetsny, Ujvári, Pék, Koller, ifj. Bodovics. Csere: Kudron (liberó), Barbalics, Gőczi. Játékos-edző: Gőczi Roland.

Szombaton a veretlenül élen álló zalaegerszegiek ellen csalódást okozott a SZoESE. Bár a hazai csapat volt az esélyes, korábbi találkozóikon ennél sokkal jobban megdolgoztatta a ZTE-t. Nagyon simán nyertek a hazaiak, a szombathelyiek a játék egyetlen elemében sem nyújtottak elfogadható teljesítményt.

Szombathelyi Egyetemi SE–Gödöllői RC 1:3 (-19, 17, -18, -18). – Szombathely, zárt kapuk mögött, NB II.-es férfi röplabda-rájátszás, vezette: Őri, Veress.

SZoESE: Kiss G., Pék, Ujvári, Barbalics, Koller, ifj. Bodovics. Csere: Kudron (liberó), Gőczi. Játékos-edző: Gőczi Roland.

Vasárnap a közvetlen rivális Gödöllő volt a vendég, amelyet idegenben sikerült legyőzniük a szombathelyieknek. A meccs tétje a nyugati rájátszás harmadik helyének megszerzése volt. Ezen a találkozón valamivel jobban teljesített – egy szettet sikerült is megnyernie –, de rengeteget hibázott is a szűk kerettel kiálló SZoESE. Elsősorban a gyenge centertámadás okozta a vesztét.

A SZoESE férficsapatának még egy mérkőzése van hátra a szezonból, szombaton a sereghajtó győri Széchenyit fogadja – de már győzelemmel sem tudja beelőzni a harmadik pozíciót elfoglaló Gödöllőt.

Az NB II.-es nyugati felsőházi női rájátszásból egy mérkőzés van hátra: szombaton a SZoESE Veszprémben vendégeskedik. Ha a rájátszásban még nyeretlen szombathelyieknek sikerülne elvenni leg- alább egy szettet a veszprémiektől, akkor a Haladás jutna az NB I.-be, 3:0-s hazai győzelem esetén a VESC.

Kiemelt képünkön: A Gödöllő elleni meccsen Barbalics Mátyás üt, balról ifj. Bodovics Árpád (15), Kiss Gergely (8), Kudron Márk, Koller Domonkos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában