Jó formában a Király

2021.04.28. 07:00

Megyei I.: menekül a Csepreg, fontos vasvári győzelem

A 28. forduló mérkőzéseivel folytatódott a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Menekül a kiesés elől a Csepreg, legyőzte a Vépet a Vasvár, lendületben van a Király.

Tóth Judit

Lukácsháza-Rum, megyei foci20210424, ut, Lukácsháza, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Büki TK–Szentgotthárdi VSE 1-0 (1-0). Bük, zárt kapuk mögött, vezette: Papp Á.

Bük: Kamondi – Németh T., Kovács Z., Orbán (Horváth Á.), Resch, Csonka (Tóth B.), Schimmer, Plenár (Tóth K.), Czingráber (Boldizsár), Taródi, Tar (Stieber). Edző: Marton Róbert.

Szentgotthárd: Kapui – Báger, Gerebics, Bedi, Kovács T., Osvald (Polly), Nyári (Korpics), Dancsecz, Gécsek (Majczán), Andrejek, Gyécsek (Sulics). Edző: Crnko Bogdan.

Gólszerző: Plenár.

A Bük egy megerősödött, kiváló futballt mutató Szentgotthárddal találta magát szemben. Mezőnyben a vendégek birtokolták többet a labdát, de helyzetük nem volt. A Bük fegyelmezetten játszott, a jó taktika a 17. percre góllá érett. A hazaiak előnye a mérkőzés végéig kitartott, így a sportszerűen, kiváló játékvezetés mellett lejátszott találkozón megérdemelt, bravúros büki siker született. A hazaiaknál mindenki jól teljesített.

Körmendi FC–Kőszegi Lóránt FC 0-2 (0-1). Körmend, zárt kapuk mögött, v.: Boda Gy.

Körmend: Balogh Á. – Takács (Czeglédi), Köntés (Tompa), Buti, Péter, Németh M. (Simon), Sály, MAJTÉNYI, VARGA M. (Krajczár), Bajnok (Sipos), Tóth M. Edző: Kurucz Ádám.

Kőszeg: Bán – Lintner, Csuka, Gugcsó, Prán D., Prán A. (Kelemen), Réti Mi. (Réti Ma.), Rómer, Toldi, Fehér, Szolyák. Edző: Fehér András.

G.: Szolyák, Prán D.

Hiába játszott mezőnyfölényben szinte az egész mérkőzésen a hazai csapat, a kiválóan kontrázó és a helyzeteit kíméletlenül kihasználó Kőszeg megérdemelten vitte el a három pontot Körmendről.

Répcelaki SE–Lorry GM Kft. Szarvaskend 6-2 (2-1). Répcelak, zárt kapuk mögött, v.: Marácz Z.

Répcelak: Németh M. – Tóth Do., Vass, DE PAULA A., Tokaji, ÓDOR B., Ódor G., Rácz (Tóth Dá.), Havasi, Verasztó, Prystupa. Edző: Balassa Péter.

Szarvaskend: Gáspár – Velekei (Kovács K.), Tóth G. (Somogyi), Vaspöri, Csillag, Jóna, Németh T., Nagy Á., Smolczer, KOPFER, Wolf. Edző: Vaspöri Zoltán.

G.: Ódor B. (3), Tokaji, De Paula A., Verasztó, ill. Kopfer (2).

A Répcelak korán vezetéshez jutott, majd két percen belül egyenlített a vendég. A szünetig még egy hazai találat esett. A második játékrész elején rögtön kétgólos előnyre tett szert a répcelaki egység. Az utolsó negyedórára felpörögtek az események: szépített a Szarvaskend, de ezután egyértelműen a hazaiak domináltak. Háromszor vették be sikerrel a szarvaskendi kaput Balassa Péter tanítványai, és ezzel egyértelműsítették győzelmüket és a három pont sorsát.

Schott Lukácsháza SE–Rum KSC 2-1 (1-0). Lukácsháza, zárt kapuk mögött, v.: Mónos J.

Lukácsháza: KISS D. – Szentkúti, Gombás (Németh R.), Szalai (Németh Cs.), Lengyel, Osztrosits, Gugcsó (Bolfán), Németh N. (Lévai), Dan, dr. László, Bősze. Edző: Sántha Szilárd.

Rum: Busi – Csonka, Székely, Markó (Tar), Schimmer (Baumgartner), Máthé, Szabó D., Szakos, Molnár R., Gyurkó A. (Gyurkó B.), Horváth Á. Edző: Lepár Attila.

G.: Osztrosits, Dan, ill. Horváth Á.

Kiállítva: Máthé (57., Rum), Székely (94., Rum).

A hazai csapat álmosan kezdett, a Rumnak voltak helyzetei, de Kiss remekül védett. Az első félidő hajrájában nagyobb fokozatra kapcsolt a Lukácsháza, ekkor mutatta meg igazi tudását. Többször a rumi védők mögé tudott kerülni, egy ilyen szituációból született az első találata. A fordulás után némi fáradtság látszott a feleken, ez pontatlanságban, figyelmetlenségben mutatkozott meg. Döntő volt az újabb lukácsházi gól, amely szabadrúgásból esett – ezzel egy időben a Rum elvesztette egyik játékosát. A vendég nem adta fel, de csak szépíteni tudott – és a Lukácsháza helyzetei kimaradtak. Kiss Dániel remek kapusteljesítménye nagyban hozzájárult a hazai sikerhez.

Király SE–Jánosháza VSE 6-0 (2-0). Szombathely-Újperint, zárt kapuk mögött, v.: Polgár T.

Király: Király – SZALAY, Takács (Lakosi), Kalmár (Tamás), Kiss K., Devecseri (Marton), Kovács Zs., Kondákor (Ligeti), HALMOSI, NÉMETH D., HEGEDŰS (Kiss Á.). Edző: Hegyi László.

Jánosháza: Pethő – Závecz, Huszár, Virág, Palkovits, Niksz (Vágusz), Manganelli, Bugyi (Willuhn), Büki, Nagy B., Székács (Zsákai). Edző: ifj. Molnár Károly.

G.: Halmosi (2), Ligeti, Németh D., Kondákor, Hegedűs.

A Király megmutatta erejét, tartását, a szerdai nagyarányú győzelme után ismét magabiztos sikert aratott. A hazaiak fegyelmezett, taktikus játékkal végig nagy nyomást gyakoroltak ellenfelükre. Ezt a vendég nem tudta lereagálni, így a hazaiak fölénye gól- arányban is megmutatkozott.

Csörnöc Gyöngye Vasvár VSE–Vép VSE 2-1 (0-1). Vasvár, zárt kapuk mögött, v.: Szabó III. Z.

Vasvár: Tóth K. – Bíró, Varga A., Horváth A., Berta, Vincze, Elekes (Márton), Réfi, Sinkó (Smolczer, Pálla), Farkas G. (FÜLÖP), Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Vép: Bezdi B. – Görög, Kovács D., Szalai R., Bezdi Sz. (Wágner), Beke (Szalai M.), Illés (Varga O.), Nagy T., Varga B. (Szilvás), Takács M. (Takács Á.), Balikó. Edző: Török Richárd.

G.: Fülöp, Schermann, ill. Szalai R.

A tabellán megmutatkozó különbséget teljesen eltüntette a hazai csapat, és a második félidőben jobban is akarta a győzelmet. A Vasvár a visszatérő Fülöp Milán vezényletével fordította meg, és megérdemelten nyerte meg a találkozót. A házigazdánál mindenki jól teljesített.

Egyházasrádóci SE–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 0-4 (0-1). Egyházasrádóc, zárt kapuk mögött, v.: Talabér N.

Egyházasrádóc: Bali – Horváth V. (Horváth P.), Péter, László, Vilics, Balogh A. (Budai), Németh K., Mészáros, Kazinczki (Kardos), KRAJCZÁR, Molnár I. Edző: Simon Attila.

CVSE: Osvald – MARSAI (Kocsis), Enyingi, Göntér, Szuh (Keszei Ta.), Tóth L. (Döbrente), DOBSON, Gorácz (Keszei Ti.), Gábor, Kovács A., KESZEI R. Edző: Kelemen Kornél.

G.: Dobson (2), Marsai, Keszei R.

Az első félidőben nagyot küzdöttek a felek, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A helyzetekből a vendégek jöttek ki jobban, így egygólos előnnyel mehettek szünetre. A fordulás után a rádóciak előtt adódott egy nagy lehetőség, de nem tudtak élni vele. A vendégek pedig két látványos átlövésgóllal el is döntötték a találkozó sorsát.

Rábapatyi KSK–Csepregi SE 0-3 (0-2). Rábapaty, zárt kapuk mögött, v.: Szabó I. Z.

Rábapaty: Király – Piros D., Gosztolya, Szabó A., Csupor, Kovács Ta. (Piros P.), Balhási (Vadász), Fehér K. (Dugovics), Fehér E., Nardai (Farkas B., Kovács Ti.), Németh G. Edző: Enzsöl Gábor.

Csepreg: Farkas B. – Kótai, Steiner M., Tájmel (Merk), Kossuth, Nika M. (Németh O.), Pócza, Simon, Nika B., Lukács (Takács), Steiner C. Edző: Steiner Zsolt.

G.: Pócza, Nika M., Lukács.

Az első félidőben a vendégek a széltől támogatva két hosszú indításból két gólt szereztek. A második játékrészben a Rábapaty igyekezett felzárkózni, de csak egy kapufára futotta. Sőt, a Csepreg egy előre vágott labdából megszerezte a meccs utolsó gólját, így magabiztos győzelmet aratott.

Bükről Marton Róbert, Körmendről Kurucz Ádám, Lukácsházáról Sántha Szilárd, Újperintről Hegyi László, Vasvárról ifj. Sziffer István, Egyházasrádócról Bali László, Rábapatyról Dugovics József tudósított.

A következő, 29. forduló menetrendje. Szombat, 17.00: Szentgotthárd–Körmend, Jánosháza–Rábapaty, Sárvár–Répcelak. 18.00: Kőszeg–Vasvár. Vasárnap, 17.00: Vép–Egyházasrádóc, Csepreg–Bük, Rum–Király, Szarvaskend–Lukácsháza.

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA

1.

Sárvár

25

19

2

4

79

-

16

59

2.

Király SE

26

18

3

5

69

-

23

57

3.

Vép

26

15

6

5

58

-

25

51

4.

Lukácsháza

26

12

5

9

47

-

36

41

5.

Jánosháza

25

11

7

7

47

-

36

40

6.

Répcelak

26

11

6

9

52

-

43

39

7.

Körmend

25

11

3

11

53

-

42

36

8.

Celldömölk

26

9

8

9

47

-

38

35

9.

Kőszeg

26

10

4

12

44

-

51

34

10.

Rábapaty

26

9

6

11

37

-

63

33

11.

Bük

25

10

2

13

30

-

50

32

12.

Szentgotthárd

25

9

5

11

40

-

45

32

13.

Egyházasrádóc

25

8

4

13

34

-

56

28

14.

Csepreg

25

7

4

14

33

-

43

25

15.

Vasvár

25

7

3

15

36

-

64

24

16.

Szarvaskend

25

5

8

12

37

-

74

23

17.

Rum

25

6

2

17

32

-

70

20

Kiemelt képünkön: Lukácsháza–Rum 2-1. A hazaiak csapatkapitánya, Gombás Gergő tolja meg a labdát

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában