Helytállás

2021.04.27. 07:00

Pályán az Illés Akadémia együttesei

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok hétvégi fordulóiban az Illés Akadémia-Haladás U16-os, U17-es és U19-es csapata is pont nélkül maradt. Az U14-esek, U15-ösök nem léptek pályára.

Pum András

Fotó: Szántai Krisztina

U16

Honvéd-Magyar Futball Akadémia–Illés-Haladás 4-0 (2-0). – Szombathely.

Illés-Haladás: Olasz – Nagy B., Nagy R. H., Frák – Szabó L., Bonyhárd (Kovács B.), Szemes, Mayer G. (Mohos), Stifter (Varga D.) – Takács Z. (Pruska, 46.), Udvardi (Nagy Zs.). Edző: Kovács László.

Az első játékrészben nagy volt a labdabirtoklási fölényük a fővárosiaknak, ám szünet után a cseréknek is hála, már többet volt a labda a szombathelyieknél is. Ez azonban helyzetekben nem nyilvánult meg, csupán távoli lövésekkel, pontrúgásokkal tudtak veszélyeztetni a vasiak. A fővárosiak újabb két góljukkal eldöntötték a meccset (4-0). Ahhoz képest, hogy hét stabil játékosuk is hiányzott, jól helytálltak a szombathelyi srácok a bajnok- esélyes Honvéd otthonában.

U17

Illés-Haladás–Nyíregyháza 1-2 (0-0). – Szombathely.

Illés-Haladás: Pataki – Kovács A., Tóth K., Vigh, Váncsa (Szijjártó)– Iván, Mohos, Domján (Nagy B.) – Lórántfy, Horváth K., Papp Cs. Edző: Sátori Barnabás.

Az első játékrészben a vendégek voltak fölényben, sorra rúgták a szögleteket és hagyták ki helyzeteiket. Szünet után valamivel kiegyenlítettebb lett a meccs, mégis ebben a periódusban jutott előnyhöz a Nyíregyháza. Ám a vasiak hamarosan egyenlítettek. Az utolsó percekre ki-ki meccs alakult ki, gólt a vendégek szereztek. A végén még egy elmaradt büntetőt kérhettek számon a hazaiak a játékvezetőn. A szombathelyiek csak az első bekapott góljuk után futballoztak úgy, ahogy kellett volna. Gólszerző: Szijjártó.

U19

Illés-Haladás–Honvéd-Magyar Futball Akadémia 0-3 (0-2). – Szombathely.

Illés-Haladás: Szekeres – Dezamits, Kozári, Szabó B., Horváth H. – Heiter, Rosner, Bunevácz – Horváth R. (Pruska), Antal (Mayer G.), Kállai Z. Edző: Horváth Rudolf.

Az első negyedórában egyenlő erők küzdelme zajlott, majd egy büntetőből vezetést szerzett a vendégcsapat. Ezt követően átvette az irányítást a szombathelyi együttes, Horváth Rajmund kétszer is veszélyeztetett, második lövése a felső kapufán csattant. A vendégek viszont váratlanul növelték előnyüket. Szünet után sokáig jól tartotta magát az Illés-Akadémia, ám egy szöglet utáni fejesből a fővárosi csapat beállította a 3-0-s végeredményt. A meglehetősen tartalékos hazai csapat az első félidőben remekül helytállt, szünet után viszont felülkerekedett a Honvéd. A jó felépítésű fővárosiak elsősorban fizikai erejüket kihasználva gyűjtötték be a három pontot.

Kiemelt képünkön: Az U16-osok kapitánya, Nagy Benjámin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában