dupla forduló

2021.05.18. 19:21

Egy győzelem és egy döntetlen a celliek termése

Dupla fordulót rendeztek az elmúlt hétvégén a férfi asztalitenisz NB I.-ben. A CVSE II. szombaton legyőzte a BVSC-t, vasárnap óriási meccsen döntetlent játszott a Péccsel. A vasiak már biztosan bronzérmesek.

Horváth Erika

Iván Bertold végig jól koncentrált, jól játszott

Fotó: Benkő Sándor

Celldömölki VSE-Swietelsky Future FM II.–BVSC-Zugló I. 8-6. – Celldömölk, OPÁL csarnok, NB I.-es férfi asztalitenisz-mérkőzés, 18. forduló.

Párosok. Nyírő, Iván Cs.– Krebs, Kárpáti 3:0, Baranyai, Iván B.–Cseri, Pálos 3:0. (2- 0). Egyéni, 1 forduló: Iván B.-Cseri 3:0, Iván Cs.-Krebs 2:3, Nyírő-Pálos 1:3, Baranyai-Kárpáti 3:0 (4-2). 2. forduló: Iván B.–Krebs 3:2, Iván Cs.–Pálos 1:3, Nyírő–Kárpáti

3:1, Baranyai-Cseri 3:1 (7-3). 3. forduló: Iván B.–Pálos 2:3, Iván Cs.–Kárpáti 0:3, Nyírő– Cseri 3:1, Baranyai–Krebs 1:3 (8-6).

Jól kezdték a mérkőzést a celldömölkiek. A fiatal Iván Bertold–Baranyai Dominik és a rutinos Nyírő József–Iván Csaba páros is biztosan nyert. Az első körben is tartották előnyüket a hazaiak, a forduló után 4-2-re vezettek a kemenesaljaiak. A második körben

is remekül tejesítettek a hazaiak, az utolsó négy meccset 7-3-ról várhatták.

Iván Bertold végig jól koncentrált, jól játszott
Fotó: Benkő Sándor

A harmadik kör elején viszont Iván Csaba és Iván Bertold is kikapott, ám mivel a celliek első számú játékosa, Nyírő legyőzte a vendégek 14 éves játékosát, Cserit, eldőlt a három pont sorsa: 7-5-re vezettek ekkor a celldömölkiek. Az utolsó meccsen Baranyai veresége már nem osztott-szorzott. A vasiak a vártnál nehezebben nyertek a fővárosi fiatalok ellen, akik megnehezítették a dolgukat.

Győzött: Nyírő 2, Iván B. 2, Baranyai 2, Nyírő–Iván Cs., Baranyai–Iván B., illetve Pálos 3, Krebs 2, Kárpáti 1.

Celldömölki VSE-Swietelsky-Future FM II.–PTE PEAC Kalo-Méh II. 7:7. – Celldömölk, OPÁL csarnok, NB I.-es férfi asztalitenisz-mérkőzés, 19. forduló.

Párosok. Nyírő, Iván Cs.– Bognár, Hőgye 3:2, Baranyai, Iván B.–Orosz, Mihalovity 0:3 (1-1). Egyéni, 1. forduló: Baranyai–Mihalovity 2:3, Iván B.–Orosz 3:0, Nyírő–Hőgye 3:2, Iván Cs.–Bognár 1:3 (3-3). 2. forduló: Baranyai– Orosz 2:3, Iván B.–Hőgye 1:3,

Nyírő–Bognár 0:3, Iván Cs.– Mihalovity 3:1 (4-6). 3. forduló: Baranyai–Hőgye 3:1, Iván B.–Bognár 3:1, Nyírő-Mihalovity 3:2, Iván Cs.–Orosz 0:3 (7:7).

A másnapi, vasárnapi találkozó előtt világossá vált: amennyiben a Celldömölk legalább egy pontot szerez a Pécs ellen, már biztosan bronzérmes. A párosban a fiatalok simán kikaptak, a rutinosak viszont nagy csatában döntő szettes meccsen nyertek. Az első egyéni körben Baranyai és Iván Csaba vereséget szenvedett, Iván Bertold és Nyírő viszont nyert.

A második körben sorban kaptak ki a hazai játékosok, aztán Iván Csaba 3-1-es győzelmével elkezdték a felzárkózást a vasiak (4-6). Az utolsó fordulóban szívvel-lélekkel játszottak a hazaiak. Baranyai két vereség után nyert, Iván Bertold legyőzte az ellenfél legjobbját, Bognárt. Ekkor 6-6 volt az állás, a hazaiaknak pedig a hátralévő két meccsük közül egyet meg kellett nyerniük. Ez sikerült is, Nyírő döntő szettes mecscset húzott be, Iván Csaba veresége már nem számított.

A CVSE tehát döntetlenjének köszönhetően már biztosan bronzérmes, és némi esélye még az ezüstre is van. A celliek tavasszal veretlenek, hat győzelmet és egy döntetlent gyűjtöttek be.

Győzött: Nyírő 2, Iván B. 2, Iván Cs. 1, Baranyai 1, Nyírő-Iván Cs., illetve Orosz 2, Bognár 2, Mihalovity 1., Hőgye 1, Orosz-Mihalovity.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában