Kézilabda

2021.05.24. 20:31

Fontos SZKKA-siker

Az NB I-es női kézilabda-bajnokság 24. fordulójában az SZKKA nagy csatában, 26-24-re legyőzte a sereghajtó Békéscsabát.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

 

Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia– EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 26-24 (11-11). – Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 300 néző, női NB I-es kézilabda-mérkőzés, 24. forduló, vezette: Hargitai, Markó.

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Horváth P. 4, Mayer 5, Horilszka 3, Agbaba 4, Orbán 2. Csere: Balog (K), Pődör R. 5, Virág, Bandelier 2, Varga N., Szendrei, Forgács, Kulcsár, Christe (K). Edző: Marosán György.

Békéscsaba: Mistina – Andróczki 1, Török F., J. Agbaba 1, T. Radojevics 4, Kukely A. 5 (2), Szabó P. 5. Csere: Csizmadia, Szabó D. (kapus), Giricz 1, Iván E., Bucsi, I. Mitrovics 7, Kukely. Edző: Vida Gergő

Az eredmény alakulása. 5. perc: 1-0. 10. p.: 4-3. 15. p.: 5-6. 25. p.: 9-10. 35. p.: 15-13. 40. p: 19–18. 50. p.: 21-22. 55. p.: 23-22. 58. p.: 25-24.

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Ki ellen, ha nem hazai pályán az utolsó helyezett ellen? Így gondolkodhattak az utolsó előtti helyen álló, a bennmaradásért küzdő szombathelyi kézilabdások, szurkolóik és vezetőik. Az SZKKA-nak győznie kellett ahhoz, hogy életben maradjanak első osztályú reményei.

 

Nagy tempóban és jól kezdte a mérkőzést a hazai együttes, stabilan védekezett és veszélyesen támadott, 3-1-re vezetett. A folytatásban is a vasiak domináltak, állandósult az egy-két gólos vezetésük. Aztán összeszedték magukat a vendégek és a félidő derekán átvették a vezetést (15. perc: 5-6).

Kevés gól esett, mindkét csapat keményen védekezett. A félidő hajrájában végig a szintén a bennmaradásért harcoló vendégek vezettek, de Mayer az utolsó másodpercekben kiegyenlített (11-11). Szünet után a szombathelyiek kezdtek jobban, két góllal elhúztak, de a vendégek nem adták fel, kapaszkodtak tovább. Tomasevics helyére beállt a sérüléséből visszatérő Balog, a kapus óriásiakat védett. Az utolsó két percet egygólos hazai vezetésről (25-24) kezdték a csapatok, majd másfél perccel a vége előtt Agbaba büntetőből elért gólja a meccs utolsó találatát is jelentette: 26-24.

A remekül védekező SZKKA nagy küzdelemben fontos két pontot szerzett.

Marosán György: – Fontos csatát nyertünk meg, de kettő még vár ránk. A védekezés döntött, a csapat ezt a játékelemet jól oldotta meg. A kulcsszituációkban sikerült megfelelő döntéseket hozni, ez is kellett a sikerhez. Remélem, hogy a győzelemmel hozzájárulunk elnökünk, Pődör Zoltán és családjának mielőbbi felgyógyulásához.

Vida Gergő: – Voltak olyan pillanatok, amikor akár eldönthettük volna mi is a meccset, kétszer is emberelőnyben támadhattunk a vezetésért, de ekkor hibáztunk. A csoda kategóriájába tartozott volna, ha bennmaradunk. Mindenesetre látszik a fejlődés a teljesítményünkön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában