vízilabda

2021.05.31. 07:00

Gólfesztivált rendezett az AVUS idénybeli utolsó bajnokiján

Az OB I./B-s vízilabda-bajnokság utolsó, 22. fordulójában az AVUS 21-10-re nyert az ASI otthonában.

Pum András

Avus - Neptun VSC vízilabda mérkőzés Férfi OBI/B Osztályú Országos Vízilabda Bajnokság) 20210424 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #4 Ekler Zsombor

Fotó: Unger Tamás

 

Angyalföldi Sportiskola DSE–AVUS 10-21 (5-4, 1-5, 3-5, 1-7). – Budapest, Kőér utcai uszoda, 40 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Füzesi, Rubos.

ASI: Balangó – Nagy V., Szilágyi 2, Melkuhn 2, Hajós 1, Farkas, Szívós. Csere: Karika, Albert 1, Tóth B. 3, Derekas 1, Békési. Edző: Kenéz György.

AVUS: Kovács B. – Hajmási 2, Ekler Zs. 5, Szőke 3, Csányi 2, Landherr 1, Kurucz 2. Csere: Baranyai 1, Németh L., Makrai, Szabó B. 1, Sági 4, Fatalin. Edző: Gortva Zoltán.

Egyik csapat számára sem volt tétje az utolsó mérkőzésnek: a hazaiak már biztosan a negyedik helyen zárták a bajnokságot, míg az aligátorok hetekkel korábban bebiztosították második helyüket. A találkozót a vendégek kezdték jobban, Csányi rögtön az első emberelőnyös szituációt gólra váltotta. Bár a hazaiak egyenlítettek, Hajmási – szintén emberelőnyből – ismét a vendégeket juttatta vezetéshez. Majd 3-1-re elhúztak a szombathelyiek, ám itt megtorpantak, az angyalföldi fiatalok pedig előbb kiegyenlítettek, majd az első negyed végén meglepetésre már 5-4-re vezettek. Csakúgy tehát, mint több korábbi meccsükön, a vasiak ezúttal is kissé belealudtak az első negyedben.

A második negyedre összeszedték magukat Gortva Zoltán tanítványai, és hamar három góllal (5-8) megléptek. A hazaiak ekkor már nem tudtak mit kezdeni a nagy kedvvel és pontosan vízilabdázó vendégekkel, így a nagyszünetben 9-6-ra a vasiak vezettek.

A harmadik negyed elején egy-egy gól esett, majd a negyed hajrájában kinyílt a gólcsap. Az utolsó négy és fél percben hat találat született, ekkor már a szombathelyiek uralták a meccset, a hazaiak megpróbálták tartani a lépést – kevés sikerrel. A szombathelyiek védekezésben és támadásban is ellenfelük fölé nőttek.

A mindent eldöntő, utolsó negyed előtt 14-9-re vezettek a vendégek. Akik aztán az utolsó nyolc percben gyorsan a fővárosiak tudtára adták: itt

bizony már nincs keresnivalójuk. Kétpercnyi játékot követően Csányi, Szőke és Sági góljával 17-9-re alakult az állás, eldőlt tehát a találkozó. A nagy kedvvel pólózó vasiak a hátralévő időben tovább növelték előnyüket, a meccs végére kiütötték ellenfelüket: 10-21. A mérkőzést végig kézben tartó, nagyobb játékerőt képviselő AVUS győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Az OB I./B-ből a Nagykanizsa jutott az első osztályba.

Kiemelt képünkön: Ekler Zsombor öt gólt dobott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában