atlétika

2021.05.14. 07:00

Halász Bence is indul az atlétikai csapatbajnokság hétvégi elődöntőjében

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, tokiói olimpiai kvótás kalapácsvető, Halász Bence idei első versenye lesz az atlétikai csapatbajnokság hétvégi, győri elődöntője.

Horváth Erika

20200704 Szombathely Óriási mezőny és jó néhány nemzetközileg is számottevő eredmény született a Szombathelyi Dobó SE–Németh Pál Dobóakadémia nyári versenysorozatának első, szombati állomásán. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: Németh Zsolt edző és Halász Bence kalapácsvető

Fotó: Unger Tamás

A 2021. évi atlétikai csapatbajnokságra 33 együttes nevezett – olyanok, amelyek egy egyesületet képviselnek, de fantázianevűek is, amelyek kettőt. (Utóbbira is lehetőséget adnak a szabályok.) A magyar szövetség (MASZ) ebben a formában 2014 óta rendezi a csb-ket. Előbb nyugati és keleti elődöntőt, ahonnan a legjobb hat-hat csapat jut a fináléba.

Az idei elődöntő Győrben és Debrecenben lesz szombaton és vasárnap – 16, illetve 17 csapat részvételével. Akárcsak korábban, nyugaton ezúttal is képviselteti magát a három atlétikára (is) specializálódott szombathelyi egyesület. A SZoESE egymaga indul, a Haladás VSE ezúttal nem a zalaegerszegiekkel, hanem a keszthelyiekkel szövetkezett – KVDSE-Haladás VSE néven.

A SavArra elnevezés újra a Szombathelyi Dobó SE-t és a Győri Atlétikai Clubot takarja – utóbbi egyébként a verseny házigazdája. Az együttesnek már van 9 pontja a Dobó SE színeiben versenyző szenior gyalogló, Bodorkós-Horváth Katalin jóvoltából. Ugyanis a gyaloglók – keletiek és nyugatiak egy budapesti versenyen – már az elmúlt hétvégén teljesítették az 5000 méteres távot. Kata összesítésben a tizedik, a nyugati fiatalok között a negyedik helyet szerezte meg, 26:30,29 perces eredménye egyéni csúcs, ezzel tovább javította a szenior női W50-es korosztály országos csúcsát is.

A győri viadalon indulnak a Dobó SE legjobbjai, Halász Bencét három számban is nevezték. A vb- és Eb-bronz­érmes a január eleji térdműtétjéből felépülve idén először versenyez – most még elsősorban a csapatért, így nem biztos, hogy minden dobáskísérleti lehetőségével él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában