Sikeres szeminárium

2021.05.20. 07:00

Negyvenkét MMA-harcos küzdött Szombathelyen – fotók

Remekül sikerült a Haladás Sportkomplexum birkózócsarnokában rendezett MMA-szeminárium, amelyen 42 amatőr és profi harcos vett részt.

Pum András

A korábbi kiváló birkózó, Hatos Gábor is részt vett a szombathelyi szemináriumon

Fotó: Unger Tamás

A Sárközi Róbert profi MMA-szemináriumon olyan kiváló harcosok vettek részt, mint például Molnár Benjamin MMA magyar és német bajnok, combat wrestling világbajnok, Makai Renátó WKF interkontinentális profi MMA bajnok, Hatos Gábor korábbi olimpiai, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó – sambo-világbajnoki ezüstérmes sportoló. Összesen 42 amatőr és profi sportoló érkezett az ország valamenynyi részéről – szombathelyi sportolók is edzésbe álltak.

A korábbi kiváló birkózó, Hatos Gábor is részt vett a szombathelyi szemináriumon
Fotó: Unger Tamás

Délelőtt és délután az edzések mellett – nem hivatalos mecscseken – össze is mérték erejüket a versenyzők. A szeminárium egyik deklarált célja az volt, hogy a legtehetségesebb versenyzők később külföldön, akár a tengerentúlon, az Egyesült Államokban is megmutassák magukat.

– Sokan eljöttek a szemináriumra, ez is jól mutatja, hogy hazánkban van jövője a sportágnak, a szemináriummal pedig még inkább sikerült színesíteni a sportágat – mondta Őze-Guth Szilvia főszervező.

– Szándékosan nem hívtunk meg külföldi sztárokat az eseményre, fontosnak tartottuk, hogy a magyar versenyzőket állítsuk jó példának a fiatalok számára. Igyekszünk minél több versenyzőt külföldre, akár az Egyesült Államokba küldeni versenyezni – amihez

nagy segítség Sárközi Róbert promóter. A szombathelyi szemináriumnak is köszönhetően például Molnár Benjamin júniusban egy magyar csapat tagjaként szerbiai gálán szerepel majd. Remek hír az is, hogy Szombathelyen hamarosan MMA-szakosztály alakul,

úgy látjuk, itt is van igény erre a szép, de kemény sportágra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában