kerékpárverseny

2021.05.15. 07:00

Nyeregben Vincze Gergely, aki alaposan bekezdett az idei BMX Európa Kupán

Remek versenyzéssel, szép eredményekkel kezdte a BMX Európa Kupa idei nemzetközi versenyszezonját a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának edzője, versenyzője.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Gencsapáti KSE

A 2021-es Európa Kupa első állomásának Olaszország, Verona adott otthont. A közel 500 versenyzőt felvonultató mezőnyben ott volt Vincze Gergely válogatott BMX-es, a Gencsapáti KSE BMX szakosztályának edzője, sportolója. Aki a +25-ös korosztályban, a challenge kategóriában állt rajthoz – mindkét nap nyolcfős mezőnyben versenyzett, mindkét nap a hatodik helyen végzett.

– Tavaly a koronavírus-járvány miatt teljes egészében eltörölték az Európa Kupát, vagyis hosszabb szünet után indult útjára ismét a nemzetközi sorozat – jelezte Vincze Gergely. – Jó ezer fölött szokott lenni a nevezők létszáma egy-egy versenyen, így most az 500 fős mezőny talán szerénynek mondható. Ám csak a legjobbak ültek kerékpárra, így komoly versenyt hozott a sorozat veronai állomása – én lett, szlovén, portugál és olasz riválisokkal küzdöttem meg. Nehéz, gyors, technikás volt a pálya – a második versenynapon buktam is egyet. A két hatodik helyezéssel összességében elégedett vagyok, de még vissza kell szoknom a nemzetközi szinthez, a jövőben jobb eredményeket várok el magamtól.

A sorozat június végén Franciaországban folytatódik, természetesen ott is szeretnék rajthoz állni.

Kiemelt képünkön: Vincze Gergely lendületben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában