vissza a régi kerékvágásba

2021.05.14. 07:00

Sérülés és vírus után – A Viktória védőjének, Jánosi Ninettának kimaradt a teljes tavaszi szezon

A Haladás-Viktória FC női NB I.-es labdarúgócsapatának védője, Jánosi Ninetta térd­műtét, majd koronavírus-fertőzés miatt nem futballozhatott tavasszal.

pum andrás

20200903 Szombathely HALADÁS-VIKTÓRIA FC- MTK HUNGÁRIA FC NB I. női labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe Képen: #3 PÁPAI EMŐKE PATRÍCIA , #11 JÁNOSI NINETTA JULIANNA

Fotó: Unger Tamás

A Haladás-Viktória FC védője, Jánosi Ninetta ősszel alapembere volt csapatának, mind a 12 bajnokin kezdőként szerepelt. Tavasszal viszont már egyszer sem találkozhattunk a nevével az összeállításban. A tavaly nyáron a Mol Fehérvártól igazoló 19 éves belső védőt ugyanis az év elején megműtötték, majd elkapta a koronavírust. A tehetséges futballista reméli: a nyári felkészülést már a csapattal együtt kezdheti el.

– Az őszi szezonom szerintem jól sikerült, örültem, hogy bemutatkozhattam az NB I.-ben, hogy fel tudtam venni a ritmust, és annak is, hogy fejlődtem és a csapat hasznára lehettem – emlékezett vissza az őszre Jánosi Ninetta. – Amíg ránk nem tört a koronavírus, a csapatnak is jó ment. Januárban a csapattal együtt kezdtem el felkészülést, de mindössze két edzésen és egy felmérésen vehettem részt, mert kiújult egy régi porcsérülésem, ezért a fővárosban, a Sportkórházban január végén megműtötték a jobb térdemet. A műtét ugyan jól sikerült, viszont a rehabilitációm annál lassabban haladt, ugyanis a duzzanat az átlagosnál sokkal lassabban ment le a műtött térdemről. Van, akinek pár nap alatt lehúzódik, nekem sajnos hetekbe tellett.

Ahogy mondani szokták: a baj csőstül jön: Jánosit sem kerülte el a koronavírus. – Március elején sajnos én is elkaptam a Covidot, két hét után produkáltam negatív teszteket – folytatta a futballista. – Szerencsére csak enyhébb tüneteim voltak, de sportolóként komoly orvosi vizsgálatok után kezdhettem el újra mozogni – tehát ez az időszak is kiesett a rehabilitációmból. Miután visszatértem, igyekeztem az állóképességemet növelni, és fokozottan terhelni a szervezetemet. A többiektől külön ugyan, de edzettem, ám mivel nem megfelelő ütemben javult a lábam, a héten elmentem a Sportkórházba, ahol hialuronsavas töltést kaptam a térdembe. Ez a porc védelmét szolgálja. Szerencsére a térdem korábban sem fájt, és mostanra a duzzanat is leapadt. Hiszem, hogy a nyári felkészülést már teljes értékű játékosként kezdhetem el. Nagyon nehéz volt megélni az elmúlt hónapokat és azt, hogy nem tudtam a pályán segíteni a lányoknak, és hogy kevesebbet tudtam találkozni velük. Vasárnap az utolsó bajnokin a Szeged vendégeként lépünk pályára, győznünk kell ahhoz, hogy elkerüljük az osztályozót. Hiszek a csapat erejében és egységében!

Kiemelt képünkön: Jánosi Ninetta alig várja, hogy visszatérhessen a futballpályára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában