ökölvívás

2021.06.26. 07:00

Érmekkel tértek haza az ifjú vasi bunyósok

Nagyszerű teljesítményt nyújtottak a kőszegi és szombathelyi klubok bunyósai az utánpótlás korosztálynak kiírt ökölvívó-magyarkupán.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Fitt-Box

A négynapos viadalnak Eger adott otthont. A serdülő és junior korcsoportot felvonultató rangos erőpróbán ott volt a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület öt sportolója is. Hökkön Balázs (serdülő, 56 kg) első mérkőzésén döntő fölénnyel nyert paksi riválisa ellen – a második menetben véget ért a küzdelem. Majd egyhangú győzelmet aratott a Varjú Box Club ökölvívója ellen – és bejutott a döntőbe. Ahol Baráth Dominikkal, az Óbudai Római Box Club bokszolójával csapott össze. Ismét remek teljesítményt nyújtott, a harmadik menetben döntő fölénnyel nyert, megszerezte az aranyérmet. Németh Dóra (serdülő, 51 kg) is remekül mutatkozott be, döntő fölénnyel verte KSI-s ellenfelét – rögtön a döntőbe jutott.

A fináléban az Impérium Ökölvívó Egyesület versenyzőjével, Sápi Nikolettel csapott össze. Nem sokáig tartott az összecsapás, ugyanis a kőszegiek sportolója az első menetben döntő fölénnyel győzedelmeskedett, így szintén begyűjtötte az aranyérmet. Gombai Dominik (serdülő, 46 kg) kezdésként megosztott pontozással verte a szombathelyi Hobbisták SE bunyósát, Botos Brendont. Majd debreceni riválisát gyűrte le ugyancsak megosztott pontozással – így a döntőbe jutott. A fináléban óriási csatát vívott a Vasas versenyzőjével, Brázovics Tamással. Végül a bírák az ellenfelét látták jobbnak, így a kőszegi ökölvívó ezüstéremmel zárta a versenyt. Újhelyi Barna (junior, 60 kg) és Kiss Áron (junior, 63 kg) első mérkőzésén vereséget szenvedett. A szép eredményeknek köszönhetően a kőszegi egyesület az előkelő harmadik helyen végzett a serdülőcsapatok összesített listáján.

– Büszkék vagyunk a versenyzőinkre – értékelt elégedetten Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetője, edzője. – Mint mindig, ezúttal is hozták a tőlük elvárt színvonalat, nagyon szép teljesítményt nyújtottak. Fiatal csapattal vettünk részt a tornán, a sportolóink mostanában cseppentek bele az éles versenyzésbe, ennek ellenére mindannyian nagyon komolyan vették a feladatukat. Az esetleges hibákon természetesen javítunk, és haladunk előre, dolgozunk tovább!

A szombathelyi Skorpió Box színeit Club Fritz Attila (serdülő, 65 kg) képviselte Egerben. Az első körben erőnyerő volt, így rögtön a döntőben lépett pályára. Ahol jól bokszolt, jó mérkőzést vívott, de végül kikapott esélyesebb ellenfelétől, ezüstéremmel tért haza. A szombathelyiek ifjú ökölvívója pályafutása első versenyén igazán remek teljesítmény nyújtott – és sok tapasztalattal gazdagodott.

A kőszegi Alpokalja Küzdősport Alapítvány két versenyzővel vett részt az utánpótlás-magyarkupán. Radics Tibor (serdülő, 46 kg) vereséggel nyitott, nem volt szerencséje a sorsolásnál, a későbbi győztestől kapott ki – így is bronzérmes lett. Budai Flóra (serdülő, 70 kg) rögtön a döntőben nyitott, három menetet bokszolt végig a Tápiómente bunyósával, a csata végén megérdemelten akasztották a nyakába az aranyérmet.

A szombathelyi Hobbisták SE három versenyzővel nevezett. A már említett Botos Brendon (serdülő, 46 kg) kikapott az első meccsén. Budai Szebasztián (serdülő, 65 kg) ugyancsak elvesztette elő összecsapását, de így is bronzérmes lett. Budai Adrián (junior, 70 kg) győzelemmel mutatkozott be, döntő fölénnyel verte riválisát, második összecsapását azonban elvesztette. TG

Kiemelt képen: Hökkön Balázs emeli a kezét a magasba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában