HVSE

2021.06.11. 20:31

Gellén Milán kadet Eb-n indulhat

A Haladás VSE versenyzője, Gellén Milán is részt vesz a kadet korú birkózók bulgáriai Európa-bajnokságán – a szabadfogásúak 110 kg-os kategóriájában indul.

Horváth Erika

Gellén Milán első kadet világversenyén birkózhat

Fotó: Cseh Gábor

Samokov lesz a házigazdája a jövő héten hétfőtől vasárnapig tartó U18-as birkózó-Eb-nek, amelyről természetesen nem hiányoznak a magyarok sem. A szabadfogásúak versenyeivel kezdődik a kontinensviadal, hétfőn a tízből öt súlycsoport képviselői lépnek szőnyegre. Köztük a 110 kg-osok is; Magyarországról Gellén Milán, a Haladás VSE 16 esztendős birkózója harcolta ki az indulás jogát.

Gellén Milán első kadet világversenyén birkózhat
Fotó: Cseh Gábor

Milán két évvel ezelőtt az U15-ös, serdülő korosztály világjátékán harmadik helyet szerzett, és most nyílik újra alkalma világversenyes megmérettetésre. Mint edzője, Ligeti Richárd elmondta, egyértelmű volt a válogatottba kerülése, a májusi válogatóversenyen minden

meccsét technikai tussal nyerte, majd egy romániai nemzetközi viadalon harmadik helyezéssel bizonyított. Milán még a súlycsoportba való beleerősödés útját járja, 97-98 kg a testsúlya.

„Fizikai fölénye biztosan nem lesz, egyelőre inkább technikailag verheti át az ellenfeleket” – mondta az edző. – „Indulhat majd a korosztály júliusi, budapesti világbajnokságán is. Ha valamelyik világversenyen sikerül jó napot kifognia és a sorsolás is kedvező lesz, akkor az első öt között végezhet.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában