Teke

2021.06.29. 18:37

Nem sikerült megkapaszkodni – Búcsúzott a Csákány a szuperligától

Nem sikerült a legmagasabb osztályban, a szuperligában megkapaszkodnia a Csákánydoroszlói TE férfitekecsapatának.

Horváth Erika

Vilics Gábor és…

Fotó: Szendi Péter

Új és nagy kihívás várt a Csákánydoroszlói TE csapatára a 2020–2021-es szezonban. Tíz NB I.-ben – másodosztályban – töltött év után lehetőséget kapott a legmagasabb osztályban, a szuperligában való indulásra, miután megnyerte a három NB I.-es élcsapat számára kiírt osztályozót – a Balogunyom TK-val és a BKV Előrével szemben.

Nem volt könnyű a feladat, hiszen a 12 szuperligás együttesből négy búcsúzni kényszerült a szezon végén. A három vasi csapatból a Répcelak a harmadik, a Szentgotthárd a negyedik, a Csákánydoroszló 11 ponttal, öt győzelemmel, egy döntetlennel és 16 vereséggel a 11. helyen zárt. Így utóbbi búcsúzott az osztálytól.

Vilics Gábor és…
Fotó: Szendi Péter

– Támogatóinknak köszönhetően megvoltak a szuperligában való szereplés anyagi feltételei. Tisztában voltunk azzal, hogy akkor tudunk bent maradni, ha a másik öt hasonló erősségű csapat ellen hozzuk a hazai meccseket, de vendégként is szükség volt győzelmekre – kezdte Musits József, a csákánydoroszlói egyesület elnöke, szakvezetője.

– De sajnos nem úgy alakultak az eredmények, ahogy terveztük. Nehezítette a dolgunkat, hogy a szentgotthárdi pályán csak heti egy edzésre van lehetőségünk, és ez a szuperligához már kevés. Mentálisan nehezen viselte a csapat azokat a nagyarányú vereségeket, amelyeken teljesen esélytelenek voltunk a sokkal jobb erőkből álló ellenfelekkel szemben.

…Horváth Roland – a csákánydoroszlói csapat legjobbjai
Fotó: Szendi Péter

De az őszi szezonban győzelmi esélyekkel is voltak számunkra pechesen alakuló hajrák – a Nyíregyháza, az FTC, az Ajka és a Köfém ellen is. Még így is maradt esély, hogy a tavaszi szezonban megszerezzük a szükséges győzelmeket, de sajnos a kritikus meccseken sérülés, illetve Covid-érintettség miatt nem tudtunk a legjobb csapatunkkal kiállni. Halasztásra nem volt lehetőség, így vereséget szenvedtünk. Látjuk, hogy mik vezettek a kieséshez, és annyi bizonyos, hogy erősítésre lesz szükségünk. Készülünk az NB I.-es szereplésre. Szeretnénk dobogós helyen végezni; és bízunk abban, hogy talán újra sikerül visszakerülnünk a szuper­ligába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában