Magyar bajnokság

2021.06.01. 10:45

Parádézó vasi szkanderosok

Parádés eredményekkel tértek haza a büki Dóró Team sportolói az országos szkander magyar bajnokságról.

Tóth Gábor

Fotó: Dóró Zsolt

A napokban Halásztelek adott otthont az idei szkander magyar bajnokságnak. A kétnapos viadalon közel 300 sportoló mérte össze a tudását – a mezőnyben ott voltak a büki Dóró Team erős emberei is. És parádés eredményeket értek el: összesen 31 éremmel tértek haza. Ráadásul a Dóró Team megnyerte az abszolút csapatversenyt, első lett a férfi csapatok között, a női csapatok mezőnyében a harmadik helyen végzett, a junior csapatok között pedig másodikként zárt. Németh Lajos, Dóró Jennyfer, Reinhoffer Balázs, Deák Lajos és Deák Emese magyar bajnok lett.

Fotók: Dóró Zsolt

-A csapatunk évek óta ott van a sportág szűk élmezőnyében, az idei magyar bajnokság viszont egyénen fantasztikusan sikerült számunkra – fogalmazott Dóró Zsolt, a büki Dóró Team vezetője, edzője. – Az egészségügyi helyzet miatt régóta nem rendeztek országos szintű versenyt, hosszú felkészülés van mögöttünk, keményen dolgoztunk – mindenki sikerre éhesen, kiváló fizikai, mentális állapotban érkezett meg az ob-ra. A 31 érem és az öt magyar bajnoki cím önmagáért beszél. A sok jó teljesítményből hármat azért külön is kiemelnék. Németh Lajos az abszolút férfi mezőny legjobbjának bizonyult, ballal és jobban is nyert. Lukács-Varga Veronika a nők 65 kg-os súlycsoportjában remekelt, bal és jobb kézzel is második lett – csak világbajnok riválisától kapott ki. A 9 éves Dóró Jennyfer bal kézzel diadalmaskodott a 14 évesek mezőnyében – ezzel minden idők legfiatalabb magyar bajnoka lett. Soha rosszabb magyar bajnokságot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában