asztalitenisz

2021.06.21. 07:00

Szombathelyi siker a csehországi nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon

Megnyerte korosztályát a cseh nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon a Szombathelyi AK-Sportiskola fiatal játékosa, Gergely Márk.

Pum András

Fotó: SZAK-Sportiskola

A csehországi Havirovban rendezték az U11-es, U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es lány és fiú cseh nemzetközi asztalitenisz-bajnokságot, melyen a magyar korosztályos válogatott tagjaként a Szombathelyi AK-Sportiskola játékosa, Gergely Márk is részt vett. A roppant tehetséges Márk most először kapott meghívót a válogatottba – és máris alaposan kitett magáért.

A szombathelyi asztalieniszező két versenyszámban, U11-ben és – korosztályánál két évvel idősebbek között – U13-ban is elindult. Előbbiben, azaz az U11-es mezőnyben három cseh asztaliteniszező volt a vetélytársa – a játékosok körmérkőzéses formában döntöttek a helyezésekről. Gergely Márk remekül szerepelt a viadalon. Első meccsén mindenféle megilletődöttség nélkül, ellenállhatatlanul asztaliteniszezve Onraj Moraveket 3:0-ra (4, 5, 3), majd Tobias Fabiant 3:0-ra (6, 5, 4), végül Oliver Olejniket szintén 3:0-ra (7, 9, 5) verte, azaz játszmaveszteség nélkül végzett az élen és nyerte meg az U11-es korosztályt.

Gergely a két évvel idősebbeknél, az U13-as korosztályba is nevezett, viszont tt megilletődötten játszott, és nem tudott továbbjutni csoportjából. Így nem került a főtáblára. Mindenesetre összeségében nagy dicséret illeti a 11 éves szombathelyi asztaliteniszezőt a rangos tornán elért U11-es sikeréért.

Kiemelt képen: Gergely Márk remekül játszott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában