Bajnokság

2021.06.18. 07:00

Tizenöt vasi tekéző a döntőkben

Az elmúlt hétvégén rendezték a nyugat-magyarországi ifjúsági és serdülő fiú egyéni tekebajnokságot. Jól szerepeltek megyénk sportolói, összesen 15-en jutottak az országos döntőkbe. Az ifjúsági finálét Szentgotthárdon rendezik.

Pum András

Szentgothárd - Szeged nb1-es teke csapata, 20200905, ut, Szentgothárd, Vas Népe / Unger Tamás - Cserpnyák Martin

Fotó: Unger Tamás

A serdülő fiúk nyugat-magyarországi versenyét Ajkán rendezték, a területi selejtezőkből összesen 23-an kvalifikálták magukat a Veszprém megyei viadalra. A versenyről az első 21 helyezett jutott az országos döntőbe, csak az utolsó két tekéző búcsúzott. Valamennyi vasi sportoló továbbjutott. Megyénkből a legjobban Völgyi Ádám (Balogunyom TK) szerepelt, aki a 4. helyen végzett. Csapattársa, Tóth Levente a 7., a Sárvári Kinizsi-Kékgolyó játékosa, Balázs Ádám a 11., Karba Noel (Thermalpark-Szentgotthárd) a 12., Márton Gergő (Csákánydoroszlói TE) a 13., Banai István (Sárvári Kinizsi-Kékgolyó) a 15., Varga Bence (Répcelak) a 16. lett és jutott a szombaton és vasárnap sorra kerülő tiszakécskei országos döntőbe. Az alföldi fináléba keletről és nyugatról 32 tekéző kvalifikálta magát. Megyénkből összesen heten jutottak a döntőbe.

Az ifjúsági fiúk nyugat-magyarországi viadalára pedig Répcelakon került sor – 22 résztvevővel. Itt csupán egy, az utolsó helyen végzett versenyző nem jutott a döntőbe. A viadalt Cserpnyák Martin (Thermalpark-Szentgotthárd) nyerte 616 fával. A második helyen Horváth Martin (Balog­unyom), a harmadikon csapattársa, Biró Benjámin végzett. A 4. Sály Dávid (Halogy SE-Boldizsár Trans), a 7. Karba Bálint (Thermalpark-Szentgotthárd VSE), a 8. a szintén szentgotthárdi Cseh Martin, a 16. Gombos Gergely (Balogunyom TK), míg a 19. Rejtli Kornél (Halogy SE-Boldizsár Trans) lett.

Az országos finálét – már a keleti ágról bejutott játékosokkal kiegészülve – szombaton és vasárnap, 32 indulóval, Szentgotthárdon rendezik. Szombaton 10 órakor kezdődik a viadal. Megyénket tehát összesen nyolcan képviselik majd.

Kiemelt képünkön: A gotthárdi Cserpnyák Martin első lett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában