birkózás

2021.07.17. 07:00

A HVSE válogatott birkózója az Eb-bronz után a vb-n indulhat

Hétfőn lép szőnyegre a budapesti rendezésű kadet birkózó-világbajnokságon a Haladás VSE válogatottja, Gellén Milán.

Horváth Erika

Fotó: Unger Tamás

Hétfőtől vasárnapig a Tüskecsarnokban rendezik meg az U18-as birkózó-világbajnokságot. A magyar válogatottnak tagja Gellén Milán is, aki a szabadfogásúak 110 kilogrammos súlycsoportjában indul. Milán a Haladás VSE Veréb István fémjelezte műhelyének tagja, edzője Ligeti Richárd. Ő volt az egyetlen a magyar szabadfogású válogatottból, aki a korosztály egy hónappal ezelőtti bulgáriai Európa-bajnokságán dobogóra állhatott, bronzérmes lett. Természetesen hasonlóan jó eredményre készültek, de egy kicsit megbicsaklott a szombathelyi birkózó felkészülése. Az utolsó három hétben együtt volt a válogatott keret.

Az első héten még rendben volt minden, aztán egy romániai edzőtábor következett, amelynek a végén összeszedett egy gyomorproblémákat okozó vírusos betegséget. Be is lázasodott, és néhány kilót vesztett a testsúlyából. Ezt a hetet itthon töltötte, igyekezett regenerálódni. Most már újra gyakorol szőnyegen is, tegnap csatlakozott a válogatotthoz Budapesten. Még van két napja, hogy minél jobban visszanyerje korábbi formáját – remélhetőleg sikerül. Edzője szerint most nagy szükség volna egy jó sorsolásra, jó volna először kevésbé erős ellenfele(ke)t kapni.

A vb a szabadfogású fiúk versenyével kezdődik, szerdán lépnek először szőnyegre a lányok, a kötöttfogásúak versenye pénteken rajtol. Hétfőn az első mérés után 11.30-kor kezdődnek a szabadfogásúak selejtezői a 48, az 55, a 65, a 80 és a 110 kg-os súlycsoportban. Aznap estére kiderül, hogy kik birkózhatnak majd a keddi finálékban. A döntősök korábbi ellenfelei pedig kedden 11.30-tól a vigaszágon próbálnak meg a bronzmérkőzésig eljutni. Illetve selejteznek a 45, az 51,a 60, a 71 és a 92 kilósok.

Kiemelt képen: Gellén Milán ezúttal hazai rendezésű vb-n szerepelhet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában