Bulgáriában edzőtáboroztak

2021.07.18. 22:04

Életre szóló élményekkel gazdagodtak a Haladás VSE ifjú kézilabdázói

A nemzetközi Erasmus+ program jóvoltából a bulgáriai Kamcsija sportkomplexumában edzőtáborozott a Haladás VSE fiú-kézilabda-szakosztályának U15-ös csapata.

Tóth Gábor

Életre szóló élményben volt részük a Haladás ifjú kézilabdázóinak, hiszen egy nemzetközi pályázat jóvoltából tíz napot tölthettek egy olyan bolgár sportközpontban, ahol amatőr és profi sportolók – bolgárok, oroszok, fehéroroszok, kazahok, örmények, irániak, németek és magyarok – tulajdonképpen egy helyen, együtt készültek, dolgoztak. A fiataloknak komoly motivációt jelentett, hogy az edzőtáborban betekintést nyerhettek a tokiói olimpiára hangoló bolgár válogatott sportolók felkészülésének hajrájába is. A 21 ifjú sportolónak és kísérőiknek jutott ideje kikapcsolódásra is: egyebek között hajókirándulásra, fürödtek a Fekete-tengerben, planetárium-látogatás és egy rövid várnai városnézés is belefért a szabadidős programokba.

– Tavasszal a hazai szövetség a járványhelyzetre tekintettel minden utánpótlás korosztályban felfüggesztette a versenyrendszert, ami jelentős meccshiányt okozott. Nehéz volt ilyen körülmények között a motivációs szintet fenntartani, ezért is éreztük fontosnak az egyesületnél, hogy újra felkeltsük a motivációt a gyerekekben, nem mellékesen pedig egy olyan rekreációs programot kínáljunk vendéglátóink segítségével, amely feltölti a srácokat energiával a következő szezon előtt – fogalmazott az utazás céljairól a Haladás VSE kézilabda-szakosztályának vezetője, Falussyné Kertész Helga, hozzátéve, hogy a fárasztó, 20 órás buszos utat követően felüdülést jelentett az edzőközpont és annak felszereltsége.

– A Fekete-tenger partján, a Kamcsija folyó torkolatánál fekvő sportkomplexumban különböző méretű sportpályák, uszodák, tornatermek, konditermek mellett mozi, koncertterem és a Jurij Gagarinról elnevezett planetárium szolgálta a felkészülést, és tette kényelmesebbé a sportolók mindennapjait.

Kiemelt képünkön: Pihenő a Fekete-tenger homokos strandján – a munka mellett jutott idő fürdésre is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában