Negyedik állomás

2021.07.28. 07:00

Fogathajtóverseny és Jakab-napi búcsú Gencsapátiban – fotók

Akadályhajtásban Szalár Róbert, vadászhajtásban Bödő János bizonyult a legjobbnak a Vas megyei C kategóriás kettesfogathajtó-verseny­sorozat negyedik, gencs­apáti állomásán.

Horváth Erika

A nagyobb térnek köszönhetően – hogy a sportpálya helyett az iparterületen üthették fel a táborukat – a „csak” meghívásos versenyek után immár másodszor tudott Gencsapáti is bekapcsolódni a megyei pontgyűjtő fogathajtóverseny-sorozatba.

A nagy meleg ellenére nagyon sokan kilátogattak és jól is érezték magukat – ez már a 15., a Jakab-napi búcsúhoz köthető fogathajtós rendezvénye volt a településnek – akadt látnivaló, szórakoztató program bőven. Elsősorban persze maga a verseny. Akadályhajtásban – ebben a versenyszámban lehet kvalifikációt szerezni az országos döntőre – 24 kettes fogat állt rajthoz, a Vas megyeieken kívül érkeztek versenyzők Zalából, Somogyból, Veszprémből, sőt Szlovákiából is. Az első fordulóban nyolcan teljesítették hibátlanul a 790 méteres pályát, a másodikban kilencen is. De csak négyen kaptak lehetőséget az összevetésre, azok, akik egyik fordulóban sem hibáztak. Hárman a harmadik fordulóban is hibátlanok maradtak, közülük Szalár Róbert (Zalalövő és Környéke LSE) volt a leg- gyorsabb, a második helyen Komálovics Ottó (Lukácsházi SE), a harmadikon Novák Szabolcs (Savaria LSE) végzett. A harmadik legjobb vasi a most hetedik helyen záró ifj. Szájer József (Katafai LSE) lett. Négy állomás után ifj. Szájer József áll a megyei kvalifikációs sorozatban az élen 48 ponttal a 43 pontos Komálovics Ottó és a 35 pontos Novák Szabolcs előtt. Utóbbit kicsit leszakadva, 31 ponttal követi a negyedik Geröly Tibor (Főnix LE). Még két versenyen lehet pontokat gyűjteni, de mindenkinek csak a négy legjobb eredménye számít az összesítésben. Az országos döntőben a legjobb három alkothatja majd Vas megye csapatát.

A nap második versenyszámának, a vadászhajtásnak már nem volt akkora tétje. Tizenkilencen vállalták, hogy itt is megméretik magukat. Vas megyei győztest avattak, a fogathajtóversenyekbe egy éve bekapcsolódó Bödő János (Uraiújfalu SE) nyert, a második Novák Szabolcs, a harmadik a somogyi Magyar Zoltán (Marcali) lett.

A házigazdák a verseny részt­vevőit és a közönséget is maximálisan kiszolgálták. Búcsú lévén számos szórakoztató programot kínáltak, a nap fénypontja pedig Pintér Tibornak és nemzeti lovas színházbeli kollégáinak énekes lovas produkciója volt.

A fogathajtók vasi versenysorozatának ötödik viadalát Szelestén augusztus 7-én rendezik, a döntőt pedig Nagygeresden augusztus 21-én.

Kiemelt képünkön: Nagy érdeklődés kísérte a búcsúi rendezvényt. A helyi színeket Geröly Tibor képviselte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában