Válogatott játékos

2021.07.31. 07:00

Golomán a Falco játékosa!

szombathely Komoly erősítést jelentett be a Falco KC Szombathely NB I.-es kosárcsapata: a bajnoki címvédő és kupagyőztes leigazolta Belgiumból a magyar válogatott centerét, Golomán Görgyöt.

Tóth Gábor

Golomán György a 2021/2022-es szezonra írt alá a Falcóhoz. A 25 esztendős, 211 centiméteres játékos Szombathelyen született – és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a különböző korosztályos csapatokban, válogatottakban. A 2012/2013-as szezonban már tíz NB I.-es mérkőzésen lépett pályára. Majd öt évig a tengerentúlon, az Egyesült Államokban pattogtatott. Négy egyetemi éve alatt 115 mérkőzésen lépett pályára – a bajnokság egyik legjobb együttesében – az UCLA csapatában, ahol 3,5 pontot és 2,7 lepattanót átlagolt. Profi karrierjét a japán B1 ligában a Yokohama B-Corsairs csapatában kezdte meg: 11 mérkőzésen átlagban 14,5 pontot, 7,4 lepattanót, 1,4 blokkot jegyzett. Majd 2020 januárjában a Pass lab Yamagata Wyverns csapatához (japán B2 liga) szerződött. Kilenc mérkőzésen lépett pályára, 22,8 pontot és 9,9 lepattanót átlagolt. A szombathelyiek magas poszton bevethető új igazolása az előző szezonban a belga első osztályban szereplő Proximus Spirou Charleroi csapatát erősítette. Tizenegy mérkőzésen átlagban 21,4 percet töltött a parketten, 10,2 pontot, 4,8 lepattanót szerzett. Érdekesség, hogy Golomán tavaly kétszer is összecsapott a Falco KC másik új igazolásával, Marvin Clarkkal – az amerikai játékos ugyanis a szintén belga Mechelent erősítette.

– Nagy kihívásnak tartom, hogy egy bajnoki címért küzdő csapat játékosa lehetek, amely az elmúlt években nyújtott teljesítményével kivívta, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhessen alanyi jogon – fogalmazott Golomán György. – Bevallom, nagyon vonzó volt a nemzetközi szereplés lehetősége. Középiskolás korom óta külföldön éltem és játszottam különböző kontinenseken. Izgatottan várom, hogy bizonyíthassak itthon mint felnőtt játékos. Reményeim szerint meg tudjuk mutatni a BL-ben, hogy számolni kell a magyar kosarasokkal.

A Falcóval kapcsolatos további hír, hogy a tavalyi szezont az Atomerőmű csapatánál kölcsönben töltő, szombathelyi nevelésű Verasztó Péter a 2021/2022-es kiírásban ismét a sárga-feketék játékosa lesz.

– Megtiszteltetés, hogy újra a Falco játékosaként léphetek majd pályára – mondta Verasztó Péter. – Milos Konakovval és Gasper Okornnal is dolgoztam már együtt, a csapattársak nagy részét is ismerem. Bizonyítani akarom, hogy méltó vagyok a Falco-mezre.

Kiemelt képünkön: Golomán György (középen) a magyar kosárlabda-válogatott egyik edzőtáborában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában