Strandröplabda

2021.08.16. 14:17

Már huszadszor játszottak „Koko” emlékére

Sikeres volt, sok játékost megmozgatott a négynapos strandröplabdatorna. A fiatalok most először Bedőcs György, a felnőttek – immár huszadszor – „Koko” Kovács Tibor emlékére játszottak.

Horváth Erika

Fotó: Szárnyas János

Az első játéknapon az utánpótlásé volt a terep. Sajnos ezen a napon az időjárás nem kedvezett, végig esett. Hogy a fiatalok ne maradjanak játéklehetőség nélkül, fedett helyre, a horvát nemzetiségi iskola tornatermébe vonultak át – amúgy is az a Szombathelyi Sportiskola röplabdázóinak otthona. A nemrégiben elhunyt korábbi röplabdás, Bedőcs György emlékére három tornát is rendeztek: egyet az U15-ösöknek, kettőt pedig az U17–19-es korosztálynak – a második tornán a játékosok más párral léptek pályára. A péntek a retró jegyében telt a termálfürdő pályáin. Azok játszottak egyet és nosztalgiáztak bográcsozás mellett, akik több mint három évtizeddel ezelőtt „Koko” Kovács Tibor sporttársai voltak. A huszadik, jubileumi tornán is három kategóriában hirdettek eredményt. A nőknél megint a Limo (Horváth Mónika és Koronczai Lilla) nyert, a férfi párosoknál osztrák győzteseket avattak, míg a mix párosoknál a Kábé (Koronczai Lilla és ifj. Bodovics Árpád) volt a legjobb.

Az I. Bedőcs György-utánpótlástorna eredménye. U15 lány páros: 1. Németh Luca– Horváth Szonja, 2. Kovács Anna Nóra–Dénes Hanna Dorka, 3. Lázár Csenge–Vörös Petra. U17–19 lány páros, 1. torna: 1. Szeleczky Flóra–Mátyás Laura, 2. Péter Elizabet–Simon Csenge, 3. Kocsis Dorka–Bóta Izabel. 2. torna: 1. Avas Viktória- Hütter Rebeka, 2. Körösi Zorka–Németh Anna, 3. Szakály Stefánia–Ragasits Lili.

A XX. „Koko” Kovács Tibor-emléktorna végeredménye. Női páros: 1. LiMo (Koronczai Lilla–Horváth Mónika), 2. Aranybalosok (Molnár Dorka–Végh Júlia), 3. Gréán (Zoltán Anna–Dóka Gréta). Férfi páros: 1. Becs (Günther Patrik-Bastian Ingerle), 2. VaLe (Varga Jácint– Lesznyik Károly), 3. SZoESE (Bodovics Árpád–Szalay Kristóf). Vegyes páros: 1. Kábé (Koronczai Lilla–ifj. Bodovics Árpád), 2. Tesók (Szalai Csenge–Szalai Kristóf), 3. ZoRi (Zoltán Anna–Marsai Richárd). A hétvégén szombaton és vasárnap újabb strandröplabdatornát rendeznek a szombathelyi termálfürdőben – a III. Termál Kupát női, férfi és vegyes páros kategóriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában