Streetball Challenge

2021.08.16. 07:00

Utcai kosárfesztivál huszonnyolcadszor Körmenden – fotók

Egy napra újra a kosárlabdáé volt a főszerep a város főterén, ahol 28. alkalommal rendezték meg az Streetball Challenge kosárlabda-fesztivált.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

Hatvankilenc csapat nevezett előzetesen a hagyományos nyári sporteseményre. A szervezők tizenöt csoportba sorsolták be a részt vevő együtteseket, amelyek Bebes István polgármester köszöntője után kilenc pályán kezdték el a küzdelmeket.

Sokszor az időjárás bizonyult a legnagyobb ellenfélnek, hiszen a déli órákban a körmendi Szabadság téren 40 Celsius-fokot mértek. Az idei fesztiválon a legnépesebb mezőny a +23-as korcsoportban és a Speciális Olimpia kategóriában indult. Az integráció jegyében már hagyományosan vettek részt – önálló kategóriában – fogyatékkal élő fiatalok a rendezvényen. A tíz csapat Kőszegről, Iváncról és Körmendről érkezett. Több pályán is nagy csata folyt a végső győzelemért, és óriási izgalmakat hoztak a dobóversenyek is. Végül az alábbi eredmények születtek.

Végeredmény, kenguru lány: 1. JaFanna, 2. Ricsilla Ricsajok. Kenguru fiú: 1. Ricsilla, 2. Aim Assist, 3. Ricsilla Rakéta. U12 fiú: 1. MTE U12, 2. Kölyök Bányász. U14 lány: 1. Pont, pont. U14 fiú: 1. L.K. Bulls, 2. RCS, 3. Ifjú Bányász. U16 lány: 1. Verhetetlen Négyes, 2. Zrínyis Lányok, 3. 4 Thunder Girls. U16 fiú: 1. WHYNOT?, 2. Tökalsók, 3. Öreg Bányász. U18 lány: 1. Orlando Tragic, 2. ZTE, 3. SzoSi. U18 fiú: 1. Balu, 2. Poukball, 3. Twenty-four. U23: 1. Pancserek, 2. Winners, 3. Portás Tintahal. +23 férfi: 1. JV, 2. Tetra Basket, 3. VE Team. +35 férfi: 1. Szia Uram, 2. Black Joe, 3. Fröccsentők. Vegyes: 1. Óriási, 2. Mixair, 3. WinTeam. Speciális Olimpia, I. divizó: 1. Kőszeg I., 2. Kőszeg II., 3. Körmend I. II. divizió: 1. Ivánc II., 2. Ivánc I., 3. Ivánc III.

A Molten büntetődobó-verseny győztese U16-os kategóriában Szabó-Haklits Márk lett, a +16-osoknál Mészáros Richárd, aki a Grosbasket győztes is lett egyben. A Toti 2Ball Game U16 első helyezettje Szabó Bence és Szabó- Haklits Márk, a +16-os kategóriáé Mészáros Richárd és Mészáros Ágota lett. Az NKM 3Shot dobóversenyt Mészáros Ágoston nyerte. A kategóriagyőztesek, illetve a dobóversenyek első helyezettjei részt vehetnek az országos döntőn, amelyet szeptember 18-án rendeznek meg Budapesten. Az idén is voltak kiegészítő programok: a centerpályán bemutatót tartott a körmendi kick-box csapat és a helyi zumbások.

Kiemelt képünkön: A Balu és a Poukball csapata (U18) – csak a pályán voltak ellenfelek a srácok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában