kamionos Eb

2021.09.11. 07:00

A pontverseny éléről várja a soron következő belga futamot Kiss Norbert

Szombaton és vasárnap a harmadik versenyhétvége futamaival, Belgiumban folytatódik a FIA kamionos Európa-bajnokság – Kiss Norbert vezeti a pilóták pontversenyét.

Tóth Gábor

Fotó: VN/kissnorbi.com

Jól sikerült a legutóbbi versenyhétvége Csehországban Kiss Norbert számára: a Révész Racing kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilótája ugyanis a négyből két futamot is megnyert, így átvette a vezetést az összetett pontversenyben – három ponttal előzi meg német riválisát, Sacha Lenzet. A Kiss–Lenz párharc a hétvégén minden bizonnyal folytatódik Zolderben.

– Változtattunk néhány dolgot a versenygépen, ez a pálya ugyanis mind a motort, mind a fékrendszert nagyon komolyan igénybe veszi. Egy teljesen más jellegű pálya vár a pilótákra, mint amilyen a Hungaroring vagy Most volt. Bízunk abban, hogy technikai probléma nem hátráltat majd bennünket, és sikeres hétvégénk lesz – mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője.

– Köszönöm a csapat munkáját, mert eddig igazán jól alakulnak a dolgok. Örülök, hogy vezetjük a bajnokságot, de nem dőlhetünk hátra, hiszen szoros az állás, és messze még a szezon vége. Zolder egy nehéz pálya, veszélyes is a betonfalak miatt, szóval okosan kell vezetni. Az időmérő ismét kulcsfontosságú lesz, cél azt megnyerni és az első futamot – nyilatkozta Kiss Norbert.

Az előrejelzések esőt jósolnak, ami megnehezíti majd a pilóták dolgát. Ráadásul a pályához viszonylag közel vannak a falak, így hibázni nem nagyon lehet. A magyar csapat csütörtökön útnak indult Belgiumba. Szombaton (13.23, 16.13) és vasárnap (13.28, 15.53) is két-két versenyt rendeznek. A bajnokság a belgiumi hétvégével féltávhoz érkezik. Szeptember 25–26-án Franciaországban, október 2–3-án Spanyolországban, 16– 17-én pedig Olaszországban folytatódik a kamion Eb.

Kiemelt képen: Kiss Norbert a csapat gyűrűjében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában