Küzdősport

2021.09.08. 07:00

Hazai és külföldi harcosok Répcelakon

Jövő szombaton rendezik meg a Répce arénában a II. répcelaki küzdősportgálát.

Pum András

A szeptember 18-i esemény kapcsán az egyik szombathelyi étteremben tartottak hivatalos sajtótájékoztatót, amelyen részt vett Gallen Ervin, a Répce Sportcsarnok létesítményvezetője, Őze-Guth Szilvia koordinátor, valamint Varsányi Áron, a Kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetője. Őze-Guth Szilviától megtudtuk, négy országból – Magyarország, Szerbia, Szlovákia, Montenegró – 24 versenyző száll majd ringbe a Répce Sportcsarnokban. Négy sportágban – karate, K1, MMA és boksz – mérik öszsze erejüket a sportolók. A viadal az amatőrök versenyével indul, majd ezt követően a profik veszik át a ringet. A profiknál egy várhatóan roppant izgalmas és színvonalas címmérkőzést is rendeznek. MMA-ban a zalaegerszegiek kiváló profi harcosa, Molnár Benjamin borítja majd tűzbe a ringet, ellenfele a monte negrói, „Tigris” becenévre hallgató Masan Andjelic lesz. Szintén a profiknál, de már K1-ben Jónai Máté húz kesztyűt, és csap össze egy interkontinentális címmérkőzés keretében a szerb Vanja Dimitrovval.

Szombathelyi versenyzők is lesznek, a Haladás VSE amatőr bokszolója, Horváth Mauríció és Kolompár Kitti egyaránt K1-ben indul. A programból most is kiveszik a részüket a Répcelaki Rakurai Karate Egyesület versenyzői (köztük például a kétszeres Európa-bajnok Seregély Gyöngyi is), és mintegy „előételként” a Kőszegi Fitt- Box Ökölvívó Egyesület, illetve a szombathelyi Haladás VSE amatőr bokszolói melegítik be – a szpíker „Deze” Takács Péter mellett – a Répce Sportcsarnok nagytermében felállított szorítót.

A gála egyik díszvendége Fábián Melinda lesz, aki idáig az első és egyetlen magyar, aki szerepelt a UFC-ben. Rajta kívül a korábbi olimpiai, világés Európa-bajnoki bronzérmes birkózót, Hatos Gábort is a dísz vendégek között köszönthetik Répcelakon. A körülbelül két és fél órás gála 19 órakor kezdődik, kapunyitás 18 órakor. A mérlegelés egy nappal korábban, jövő pénteken 17 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.

Kiemelt képünkön: Balról: Gallen Ervin, Őze-Guth Szilvia és Varsányi Áron a sajtótájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában