evezőt húzz!

2021.09.15. 07:00

Ismét hetven kilométert eveztek a Rábán – Majdnem százan teljesítették a hagyományos kajak-kenu versenyt

Már 26. alkalommal rendezte meg a Bayou Bönhö csapata a Rába legrégebbi kajak-kenu versenyét, a Rába-maratont. Majdnem százan vágtak neki a több mint 70 kilométeres távnak.

Tóth Judit

Fotó: Jámbori Tamás

Nem voltak könnyű helyzetben az idei Rába-maraton résztvevői. Rendkívül alacsony vízállás nehezítette a haladást a folyón, sokszor kellett cipekedni a hetven kilométeres vízi megmérettetésen. Az idő kegyes volt, mondhatni nyári, ebből a szempontból ideálisak voltak a körülmények. Ötvenhét egységben majdnem száz versenyző szállt vízre Szentgotthárdnál. A csákánydoroszlói Skoda Tamás az elsők között kezdte meg a versenyzést egyes kajakban, ő futott be először a körmendi időmérő ponthoz. A távot 4 óra 58 perc alatt teljesítette, ez a férfi kajakosok egyéni versenyében első helyet ért, ráadásul ez jelentette az abszolút legjobb időt is.

A férfi kenu egyeseknél Tóth János, a párosok versenyében Bérdi Bence és Kocsis Ádám, a vegyes egységeknél Pobori Krisztián és Vieland Ágnes nyert. A női hármasoknál Széles Réka, Dévényi Dalma és Novák Barbara győzött, a férfi-hajóegységek legjobbja a Bakk Zalán, Németh Zoltán és Szalay Csaba alkotta csapat lett. A vegyes kenu négyeseknél Mikesi Angéla, László Dzsenifer, Tóth Tamás és Horváth Attila nyert. A női kajakosoknál egyesben Farkas-Dömötör Ninette végzett az első helyen, a vegyes párosok versenyét Czencz Ferenc és Czencz Hanna nyerte, a férfiaknál a Széplaki Tamás – Varga Márton duó győzött. A Rába-maratonra az egész országból érkeztek versenyzők, a főszervező a kezdetektől Somogyi László.

Kiemelt képen: Skoda Tamás, az abszolút győztes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában