Hétközi forduló

2021.09.29. 07:00

Veretlenek csatája: Szentlőrinc–Haladás

A labdarúgó NB II. szerdai, 10. fordulójában a Szombathelyi Haladás 16 órakor a Szentlőrinc SE vendégeként Kaposváron lép pályára.

Pum András

Budapest 20210926 Labdarúgás 2021 NBII NB2 Merkantil Bank Liga Budafok Haladás Szombathely Fotó Tumbász Hédi Nemzeti Sport Devecseri Szilárd

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Kilenc forduló után két veretlen csapat található az NB II.-ben: a 6. Szentlőrinc SE és a listavezető Szombathelyi Haladás. A szentlőrinciek a tavalyi bajnokságban sokáig a kiesés ellen küzdöttek, végül viszonylag simán bent maradtak, 16. helyen végeztek. Az idei bajnokságban kiválóan szerepelnek az egykori Haladás-játékos, Marian Sluka által irányított piros-feketék, kilenc meccsen három győzelem és hat döntetlen a mérlegük. 13 gólt szereztek, nyolcat kaptak és 15 pontot gyűjtöttek.

A Baranya megyei gárdában több korábbi Haladás-futballista is szerepel, így Tamás László, Jancsó András és a legutóbbi, 2-1-es tiszakécskei sikerük alkalmával a vezető gólt szerző – és öt találattal házi gólkirály – Grumics Miroszlav. Míg Keresztes Bence és Sinanovic Sinan az Illés Akadémián pallérozódott. Rajtuk kívül a korábbi korosztályos válogatott Mervó Bence neve csenghet ismerősen, a közelmúltban pedig egy korábbi bosnyák U17-es válogatott csatárt, Vintonji Szergejt szerződtették.

A Szentlőrinc utóbbi négy meccséből hármat behúzott. Az első helyen álló Haladás is lendületben van, utóbbi négy bajnokiját úgy nyerte meg, hogy még gólt sem kapott. Sőt, eddigi öt idegenbeli fellépésén a hazai együttesek nem tudtak gólt lőni a zöld-fehéreknek. A vasiak múlt vasárnap 2-0-ra nyertek Budafokon – ezúttal is Németh Szabolcs együttese a mérkőzés esélyese.

– Közhelynek tűnik, sokszor elmondtam már, de az NB II-ben minden mérkőzés nehéz – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – A Szentlőrinc remekül igazolt a nyáron, megerősödött, egyáltalán nem véletlen a jó szereplése. Kulturált focit játszik, a védekezése rendezett, stabil és támadásban is jó dolgokat csinál – látszik, hogy van munka a csapatban. Elöl Sinan, Harsányi, Mervó és Grumics egyaránt gólveszélyes játékos. De nem csak a Szentlőrinc, mi is lendületben vagyunk. A játékosok jól, helyén kezelik, hogy vezetjük a tabellát. Tudják, hogy nem lehet lazítani, ha kiengednek, abból baj lehet. Hangsúlyozom: részsikert értünk el, most jön a neheze, sokat kell dolgoznunk, de jó úton járunk. A csapatból többen is betegséggel bajlódnak, ez hátráltatta a munkánkat. Ennek ellenére, mint minden meccsen, ezen is nyerni akarunk.

A találkozót a szentlőrinci pálya felújítása miatt Kaposváron rendezik. A tervek szerint egyébként a november 7-i, DVTK elleni bajnokin térhetnek vissza otthonukba a szentlőrinciek.

Az NB II. további szerdai programja, 16.00: Soroksár–Dorog, Budaörs–Tiszakécske. 17.00: Vasas–Nyíregyháza (M4 Sport). 18.00: Szolnok–Budafok, Kecskemét–Pécs, Siófok–ETO FC Győr, Csákvár–Békéscsaba, Diósgyőr–III. kerületi TVE, Ajka–Szeged Csanád-Grosics Akadémia.

Kiemelt képünkön: Devecseri Szilárd szerezte a vasiak vezető gólját Budafokon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában