NB II-es labdarúgás

2021.09.17. 07:00

Nyolc forduló után még mindig veretlen az immár listavezető Haladás, amely csak két gólt kapott eddig

Nyolc forduló után veretlenül a Szombathelyi Haladás vezeti az NB II.-es labdarúgó-bajnokságot.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A szombathelyiek a hétközi, szerdai forduló előtt két ponttal az éllovas Nyíregyháza mögött második helyen álltak a tabellán. Mivel a vasiak szerdán Tóth Milán góljával 1-0-ra legyőzték a Tiszakécskét, a Nyíregyháza pedig 4-2-re kikapott Diósgyőrben, a zöld-fehérek beelőztek és átvették a vezetést a bajnoki tabellán. – Azt már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy olyan csapattal játszunk, amelynek minden pontra szüksége van, éppen ezért nehéz meccsre számítottam – tudtuk meg Németh Szabolcstól, a Haladás vezetőedzőjétől.

– Nehéz mérkőzés is lett belőle. Igaz, a találkozó végét magunk számára tettük nehézzé, hiszen a második félidőben be kellett volna rúgnunk a helyzeteket. Mindenesetre büszkék lehetünk az első helyre, de most kell rátennünk még egy lapáttal, hiszen nagyon sok meccs van még hátra. – Nehéz mérkőzést játszottunk most is, de nem számítottunk másra, bárki is lesz az ellenfél a jövőben, nagy butaság lenne azt gondolni, hogy bármelyik ellenfél ellen is könnyű dolgunk lehet – mondta a vasiak kiváló teljesítményt nyújtó középpályása, Holdampf Gergő.

– Hogy mitől volt nehéz a meccs? Nagy okosságot nem tudok mondani. Talán attól, hogy az ellenfelünk is sportemberekből állt, akik nyerni szerettek volna. Az utolsó helyen állnak, emiatt ránk nézve ez a kötelező három pont kategória volt, amit talán mindig a legnehezebb összehozni. Annak ellenére, hogy nem volt elsöprő győzelem, így is sokkal több helyzetet tudtunk kialakítani ellenfelünknél, ebben mindenképp föléjük kerekedtünk. Nálam okosabb emberek azt mondják, a saját játékomat ne kritizáljam, majd azt megteszi a szakmai stáb, ha volt vele gond.

Egy biztos, kiadtam magamból mindent. Egyértelműen jogos az első helyünk, az eddig látottak alapján megérdemelten vezetjük a tabellát. Nyolc mérkőzés veretlenül, bárhogy is nézzük, szép teljesítmény. Ez óriási öröm, ebben természetesen mindenkivel osztozunk, aki szereti a Haladást. Ez közös siker. Most lehet örülni, de messzemenő következtetéseket a nyolc fordulóból még nem lehet, nem is érdemes levonni. Nem akarok ünneprontó lenni, de a szépet és jót még nehezebb megtartani, mint elérni. Nagyon hosszú a bajnokság, mindig vannak hullámvölgyek, mindent meg kell tennünk a minél egyenletesebb teljesítmény eléréséért.

Az NB II. 8. fordulójának eredményei: Soroksár–III. kerület 2-1, Budaörs–Szeged Csanád 1-4, Szentlőrinc– Dorog 0-0, Vasas–Pécs 1-0, Kecskemét–Budafok 1-0, Haladás–Tiszakécske 1-0, Siófok–Szolnok 3-2, Csákvár–Győr 2-2, Diósgyőr– Nyíregyháza 4-2, Ajka–Békéscsaba 2-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában