labdarúgás

2021.09.11. 07:00

Rangadó vár vasárnap a Haladásra Dorogon

A labdarúgó NB II. 7. fordulójának rangadóján vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Dorogi FC vendégeként Tatabányán a Grosics Gyula Stadionban lép pályára.

Pum András

Rangadót rendeznek a Dorog ideiglenes otthonában, Tatabányán: a 2. helyen álló, 12 pontos Dorog a 3., szintén 12 pontos Szombathelyi Haladást fogadja. A Fenyvesi László irányította Komárom-Esztergom megyei gárda eddigi hat mecscséből kétszer játszott otthon, a Békéscsabát 2-1-re, a Szegedet 1-0-ra verte. Idegenben két-két győzelem és vereség a dorogiak mérlege, a legutóbbi körben 2-1-re nyertek Tiszakécskén. A dorogi együttes keretében Izing Martin, Tomás Lénárt neve csenghet ismerősen, no és az Illés Akadémián nevelkedett Nyíri Vincéé.

A Haladás veretlen, Németh Szabolcs együttese hat forduló alatt csupán két gólt kapott, ez messze a legkevesebb a mezőnyben, ráadásul eddigi három idegenbeli bajnokiján (Pécs 1-0, Nyíregyháza és III. kerületi TVE egyaránt 0-0) még gólt sem kapott. Németh Szabolcs számára ismerős ellenfél a Dorog, a szakember kétszer is irányította a dorogi együttest. A zöld-fehérek legutóbb a Rohonci úton 1-0-ra verték a Szegedet, a házi góllövőlistát két találattal vezető védő, Németh Milán találatával.

– Az elmúlt két hétben azokat a hibákat próbáltuk meg kijavítani, amik az első hat mérkőzésen előfordultak – mondta Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – A támadójátékunkat próbáltuk fejleszteni, és a védekezésünket még tökéletesebbé tenni. Ami a Dorogot illeti, kétszer dolgoztam ott, összesen négy és fél évet. Szép emlékeim vannak, jó eredményeket értünk el, de most azért megyünk, hogy elhozzuk a három pontot, és előzzünk a tabellán. A Dorog nagyon fegyelmezett csapat, amely jól lezárja a területeket, és villámgyors ellentámadásokkal próbál gólhelyzeteket kialakítani. Egyénileg senkit sem emelnék ki, nincs olyan, akire külön felhívnám a figyelmet, csapatként viszont nagyon erős, nagyon jó eredményeket ér el riválisunk – nem lesz könnyű dolgunk. A vasárnapi lesz az első olyan mérkőzés, ahol nem lesz hiányzónk, mindenki egészséges, megérkeztek a játék engedélyek, úgyhogy kellemes gondjaim vannak.

A forduló további párosítása, vasárnap, 16.00: III. kerületi TVE – Budaörs, Nyíregyháza–Ajka, Budafok– Tiszakécske. 17.00: Békéscsaba–Soroksár, Pécs–Csákvár, Szolnok–Vasas, Kecskemét– Siófok, Szeged-Csanád– Szentlőrinc. 20.00: ETO FC Győr–Diósgyőr (M4 Sport).

Kiemelt képen: Holdampf Gergő megbízható teljesítményt nyújt a középpályán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában