Szlovénia

2021.09.19. 20:55

Remek környezetben – Hóbor Zalán 7. lett az Európai Junior Triatlon Kupán

A szlovéniai Európai Junior Triatlon Kupán a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub két sportolója is rajthoz állt.

Pum András

Az idei évben augusztusban, szeptemberben hazánkhoz kö­zel csak Bledben rendeztek junior Európa-kupa-­futamot. Mivel a zágrábi és a szlová­kiai eseményeket törölték a szervezők, a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub két versenyzője, Hóbor Zalán és Hóbor Eszter is elindult a szlovéniai versenyen. Nagyon szép időben érkeztek a sportolók az egyébként is vonzó helyre.

A verseny ragyogó, napsütéses időben kezdődött, és a híres Bledi-tó kristálytiszta vize is több mint 20 fokos volt, így a hideg ellen védő neoprén ruhát nem is lehetett használni az úszáshoz. A versenytáv 400 méter úszásból, 13,6 kilométer kerékpárból és 3,3 kilométer futásból állt. Először a lányok rajtoltak el. A kőszegiek sportolója, Hóbor Eszter a mezőny középső, nagy csoportjának végén jött ki az úszásból.

A kerékpározásnál két, 6-8 fős csoport után érkezett Eszter egy 8-10 fős bolyban az első kör végén, akikkel a kétkörös bringázás végéig együtt maradtak. A leszállás után a futásnál sikerült egyenletes tempót tartva a 17. helyen célba érnie. Az alpokaljaiak fiú versenyzője, Hóbor Zalán úszása olyan jól sikerült, hogy a 70 fős mezőnyből első helyen jött ki a vízből. Majd harmadmagával tíz másodperces előnnyel szállt fel a bringára. A kerékpározás során hárman mentek együtt, végig tartva ezt a 10-15 másodperces előnyt.

A kerékpározás még egy kicsit többet vett ki Zalánból, így nem tudta felvenni a többiek futótempóját a váltás után, kellett 6-800 méter, mire igazán belelendült. Így a futótáv utolsó kilométerét az 5–9. helyen futotta egy ötfős csoportban, végül a hajrában a 7. helyet szerezte meg. Ezzel Zalán – Eszterhez hasonlóan – az eddigi legjobb Európa-kupa-­helyezését érte el.

Kiemelt képünkön: Hóbor Eszter és Hóbor Zalán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában