Női labdarúgás

2021.10.02. 07:00

Az újonchoz utazik a Viktória együttese

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában szombaton 12 órakor a Haladás-Viktória FC a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.

Pum András

20210904 Szombathely Haladás Viktória (zöld mez) - DVTK (piros mez) felnőtt női NB I. labdarúgó mérkőzés Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe VN Képen: SWEATMAN MARLO CARMEN COLETTE (24)

Fotó: Unger Tamás

Az újonc felcsúti együttes három döntetlennel és három vereséggel az utolsó helyen áll a bajnokságban. Legutóbb viszont meglepetésre gól nélküli döntetlent ért el az első helyen tanyázó Győr vendégeként. Nyáron a felcsútiak Szemán-Tóth Kingát, Krascsenics Petrát és Mayer Zsófiát leigazolták az MTK-ból, a közelmúltban pedig két brazil és két egyesült államokbeli légióst is szerződtettek – azaz alaposan megerősítették keretüket. Helyezésük tehát csalókának tűnik, több van bennük, mint amit eddig nyújtottak. A tíz ponttal a 4. helyen álló, Székely Tibor vezette szombathelyiek jól szerepelnek, legutóbb hazai pályán 3-1-re legyőzték a másik újoncot, a Soroksárt.

– Jó hangulatban telt a heti munka, egyetlen rossz szó sem érhette a lányok hozzáállását– mondta Székely Tibor, a Haladás-Viktória vezetőedzője. – Több játékosunk is a korosztályos válogatottakkal készült a héten, ahonnan jó állapotban tértek vissza csapatunkhoz. Viszont vannak sérültjeink, de hiszem, hogy a helyükre lépők remekül pótolják őket.Ami a felcsútiakat illeti, a közelmúltban minőségi külföldi futballistákat igazoltak, egy jó csapat ellen lépünk pályára. Bátran birtokolják a labdát, gyorsan mennek át védekezésből támadásba, nagyon szép jövő előtt állnak. Egy kimondottan jó mérkőzésre számítok.

Kiemelt képünkön: Sweatman (szemben) a Soroksár ellen betalált

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában