utánpótlás

2021.10.21. 07:00

Győztes vasi gól a magyar válogatottban, ráadásul Szombathelyen

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a magyar U18-as válogatott 2-1-re nyert Svájc ellen.

pum andrás

Magyarország–Svájc 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, U18-as felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Gaál.

Magyarország: Simon B. – Kaján, Jakobosvili, Lénárt – Sipos, Fábián, Tuboly (Kocsis, 46.), Jurek (Dénes, 61.), Krajcsovics (Szijjártó, 62.) – Gruber (Rácz, 67.), Bakti (Keresztes, 46.). Szövetségi edző: Oross Márton.

Svájc: Steiner (Atangana, 46.) – Kurzidim, Nyakossi (Shala, 46., Berisha 68.), Meyer, Beeli (Luwawa, 46.) – Kacuri, Ndema (Rangin, 63.), Hajoubi (Avdullah, 46.), Rissi – Fernades, Sartoretti (Patricio, 63.). Szövetségi edző: Francesco Gabriele.

A magyar válogatott kapuját az Illés Akadémia korábbi kapusa, Simon Barnabás védte. Élénk iramban kezdtek a csapatok, a 6. percben Gruber került ziccerbe, hét méterről leadott lövését bravúrral tolta szögletre Steiner. A magyarok voltak veszélyesebbek, a 11. percben egy kipattanó labdát Tuboly 18 méterről kapásból alig lőtt fölé.

Krajcsovics Ábel szerezte a magyarok vezető találatát
Fotó: Unger Tamás

A 19. percben Krajcsovics ugrott ki, amikor a tizenhatoson belül Kacuri hátulról lerántotta – tizenegyes. A büntetőt Gruber a bal sarok felé lőtte, Steiner hárított. Mindkét csapat nyílt sisakkal futballozott, változatos volt a játék. Aztán fokozatosan fölénybe kerültek a vendégek, a 33. percben Sartoretti nyolc méterről kevéssel lőtt a jobb sarok mellé. A 40. percben látványos góllal szerzett vezetést a magyar válogatott.

Krajcsovics balról, a tizenhatos és az oldalvonal közötti részről a hátráló Steiner felett a hosszú, bal sarokba ívelt (1-0). Szünet után az 55. percben egyenlítettek a svájciak: Rissi jobbról, 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1-1). A 62. percben csereként pályára lépett a Haladás támadója, Szijjártó Ármin. A 70. percben Kocsis adott be jobbról, az érkező Szijjártó hat méterről a kapu közepébe lőtt (2-1). A folytatásban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, a magyarok védekeztek. Jó iramú mérkőzésen a magyar válogatott megérdemelten nyert.

Oross Márton: – Az első félidőben jól játszottunk és nagyon jól védekeztünk. Örülök Szijjártó góljának, remélem, hamarosan bajnokin is betalál ebben a stadionban.

Ezek is érdekelhetik