Eredmények

2021.10.10. 18:24

Kick-box: vasiak a dobogón – Utánpótláskorú sportolók léptek tatamira az országos bajnokságon

A napokban rendezték meg a WAKO Kick-box utánpótlás országos bajnokságot, amelyre 31 csapat 407 nevezést adott le. A vasi színeket a szombathelyi Controll SE, az Agrobio Classic Kick-box Club, valamint a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE képviselte összesen 14 versenyzővel.

Sütő Dániel

Prácser Botond, Mayer Gábor vezetőedző, Polgár Dávid

Fotó: VN/Agrobio Classic KBC

A magyar bajnokságon a szombathelyi Controll SE csapata kilenc fővel vett részt. A tét a magyar válogatottba kerülés volt, és a jog arra, hogy a győztes novemberben a montenegrói Budvában rendezendő Európa-bajnokságon képviselje hazánkat. A fiúk és a lányok is kitettek magukért. Öt aranyat, hét ezüstöt és hat bronzérmet szereztek a Controll SE harcosai. A kickbox szakosztály hat versenyzője 11 kategóriában szerzett jogot arra, hogy képviselje Magyarországot a novemberi Eb-n.

Ersing András, Kustánczi Dáriusz Leopárd és Prikler Márk is aranyérmet szerzett kategóriájában
Fotó: VN/Controll SE

Eredmények, Controll SE, kadett I.: Németh Alex Valter -37 kg light-contact 3., kick-light 3.; Kustánczi Dá­riusz Leo­párd -42 kg light-contact 3., kick-light 1.

Kadet II.: Kovács Sára -46 kg light-contact 3., kick-light 2.; Nagy Martina -50 kg light-contact 2., kick-light 2.; Németh Kristóf -57 kg light-contact 2., kick-light 2.; Ersing András light-contact 1.; kick-light 1.

Junior: Pataki Barnabás -57 kg light-contact 3., kick-light 3.; Prikler Márk -74 kg light-contact 1., kick-light 1.; Ecker Dávid -84 kg light-contact 2., kick-light 2.

Az ugyancsak szombathelyi Agrobio Classic Kick-box Club két fiatal tehetsége, Polgár Dávid és Prácser Botond Mayer Gábor vezetőedző társaságában vágott neki a megmérettetésnek. – Mindketten remekül, a taktikai utasításokat betartva versenyeztek. Dávid mindkét szabályrendszerben megállíthatatlan volt.

Prácser Botond, Mayer Gábor vezetőedző, Polgár Dávid
Fotó: VN/Agrobio Classic KBC

A döntőkben Ecker Dávidon kerekedett felül. Botond sajnos az egyik light-contact mérkőzésen bordasérülés szenvedett. Mielőbbi felépülést kívánok neki. Az utánpótlás magyar bajnokságon elért eredményeik­kel bekerültek a válogatott keretbe, és így részt vehetnek a novemberi utánpótlás-Európa-bajnokságon. Reméljük, hogy Dávid hozza egész éves kimagasló teljesítményét, és bízunk benne, hogy Botond addigra felépül sérüléséből, és tatamira léphet – értékelt Mayer Gábor vezetőedző, egyben klubelnök.

Eredmények, Agrobio Classic Kick-Box Club: Polgár Dávid kick-light junior -84 kg 1., light-contact junior -84 kg 1., Prácser Botond kick-light junior -74 kg 3., light-contact junior -74 kg 2.

Horváth Szabolcs és Andorka Imre edző
Fotó: VN/Castrum S-DSE

A körmendi Castrum Sec-Dinamica SE három versenyzővel hat nevezést adott le. Az egyesületből Horváth Szabolcsnak mindkét szabályrendszerben sikerült a dobogó legmagasabb fokára állnia, így light-contactban és kick-light szabályrendszerben is képviselheti hazánkat a kontinensviadalon. Szabolcs light-contactban és kick-lightban is simán bejutott a döntőbe, ahol a nála két fejjel magasabb esztergomi Sugár Olivér várt rá. Mindkétszer 3:0 arányban győzött a körmendi klub harcosa, így Budva városában válogatott mezben versenyezhet a következő hónapban.

Eredmények, Castrum Sec-Dinamica SE, kadett II.: Horváth Szabolcs -42 kg light-contact 1., kick-light 1.; Kraller Patrik -57 kg kick-light 3.; Lakatos Erik +69 kg light-contact 3., kick-light 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában