Asztalitenisz

2021.11.12. 07:00

Gergely bronzérmes lett – Remekül szerepelt a Szombathelyi AK asztaliteniszezője

A Szombathelyi AK-Sportiskola játékosa, Gergely Márk U11-es korosztályban bronzérmet szerzett az Arena Savariában rendezett WTT Youth Contender – Magyar Nemzetközi Asztalitenisz Bajnokságon.

Pum András

Fotó: VN/Szarka Tibor

A Pannonsport Kft. szervezésében az Arena Savariában lebonyolított nemzetközi viadalon 41 ország 250 versenyzője állt asztalhoz – 37 magyar asztaliteniszező is elindult a viadalon. A koronavírus miatt nézők nélkül rendezték a meccseket. Összesen öt korosztályban – U11, U13, U15, U17, U19 – mérték össze erejüket a lány és fiú játékosok. Megyénkből a Szombathelyi AK-Sportiskola három játékosa, Gergely Márk, Poór Balázs és Szarka Gábor szerepelt a magyar válogatottban. Az U13-as korosztályban a rendkívül erős mezőnyben sem Gergely Márknak, sem pedig Szarka Gábornak nem sikerült meccset nyernie csoportjában. Márk három szoros csatát bukott, Gábor pedig csak egyik mérkőzését tudta izgalmassá tenni. Poór Balázs viszont második helyen kvalifikálta magát a főtáblára, és így a legjobb 16 közé jutott. A nyolcaddöntőben aztán egy olasz fiútól szenvedett vereséget.

Az U11-eseknél viszont Gergely Márk mindkét csoportmeccsét megnyerve jutott a főtáblára, azaz az egyenes kieséses rendszerbe. Itt Márk egy libanoni fiatalt győzött le magabiztosan 3:0-ra, majd az elődöntőben a későbbi győztes olasz Danilo Dmitri Fasotól ugyanilyen arányban kikapott. Gergely tehát remekül szerepelt az U11-eseknél, bronzérmet szerzett. Hogy mekkora tett volt ez a fiatal szombathelyi játékos részéről, bizonyítja, hogy a 37 magyar indulóból rajta kívül mindössze egy játékos, a szintén U11-ben induló Szabó Lénárt jutott legalább a legjobb 16 közé.

A különböző korosztályok győztesei: U11, fiú: Da nilo Dmitri Faso (olasz). Lány: Jain Dhaani (indiai). U13, fiú: Gupta Atherva (indiai). Lány: Goel Prisha (indiai). U15, fiú: Leonardo Iizuka Kenzo (brazil). Lány: Suhana Saini (indiai). U17, fiú: Yong Izaac Quek (szingapúri). Lány: Yashaswaini Deepak Ghorpade (indiai). U19, fiú: Szergej Rizov (orosz). Lány: Yangzi Liu (ausztrál).

Kiemelt képünkön: Balról: Poór Balázs, Gergely Márk, Szarka Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában