Kosárlabda

2021.11.27. 07:00

Körmend: hajtós lesz a december – Három hét alatt öt hazai meccset játszanak

Hullámzó szezont tudhat eddig maga mögött az Egis Körmend élvonalbeli kosárlabda-csapata, amely szép sikerek mellett fájó vereségeket is elkönyvelhetett. A vasi piros-feketékre erőltetett menet vár decemberben.

Sütő Dániel

20211029 Körmend Egis Körmend–Pécsi VSK Veolia NB I.-es férfi kosárlabda mérkőzés Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe Képen: #7 Durázi Krisztofer

Fotó: Szendi Péter

Négy győzelmével és öt vereségével az élvonalbeli bajnoki tabella tizedik helyén szerénykedik az Egis Körmend alakulata. Antonisz Konsztantinidesz legénységének bőven lehet hiányérzete az őszi szezont illetően, de a kudarcok okozta csorbát decemberben három hét alatt kijavíthatja a csapat. – Kettős érzés van bennem a mögöttünk hagyott mecscsekkel kapcsolatban – emlékezett vissza az Egis Körmend centere, Durázi Krisztofer. – Nagyon fájó volt a rövid időn belül elszenvedett két egypontos vereségünk Nyíregyházán és Székesfehérváron, illetve volt olyan találkozónk is, ahol mi voltunk az esélyesek, de mégsem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel.

Ezzel szemben pozitívumként könyvelhető el, hogy eddigi hat idegenbeli meccsünkből hármat sikerült megnyernünk. Mondom ezt azért is, mert jóval kevesebbszer tudtunk pályára lépni hazai környezetben. Decemberben lehetőségünk nyílik ezt a mérleget balanszba hozni, hiszen soproni vendégjátékunkat követően sorozatban öt hazai meccset vívunk, amelyek mindegyikét meg akarjuk nyerni, így visszakapaszkodhatunk az élmezőnyhöz – nyilatkozta a Rába-partiak kosarasa, aki kritikusan vallott eddigi egyéni teljesítményéről.

Mint mondta, hullámzó volt számára a játék, az elején voltak jó meccsei, de az utolsó találkozók nem úgy sikerültek, ahogyan azt elvárta volna magától. Ezzel együtt Durázi Krisztofer pozitívan tekint a jövőbe, és mindent elkövet, hogy kijavítsa hibáit. A bajnokaspiránsok közül a Falcót és a Szolnokot sem tudta megcsípni hazai pályán a Körmend, ezzel szemben a többi mérkőzésen – a Paks elleni súlyos vereséget leszámítva – győzelmi esélyei voltak a vasiaknak.

Felmerül a kérdés: hogyan, illetve hova pozicionálható a mostani bajnokságban az Egis Körmend? – Nagyon nehéz erre választ adni, nagyon kiegyensúlyozott az élvonal, sok hasonló képességű csapat alkotja, rengeteg múlik azon a következő hetekben, hogy az öt hazai mérkőzésünkön hogyan teljesítünk. Amennyiben mindegyiket sikerül behúznunk, úgy a negyedik- ötödik helyek valamelyike lehet talán a miénk a bajnokság első szakaszában – fogalmazott a center, aki szerint a Körmend gyengéje a mérkőzések kezdete, többször is „bent maradtak” fejben az öltözőben, erőssége pedig a csapatkohézióban rejlik. Gordon visszatérésével és az új légiós, Henry érkezésével újult erővel várhatják a vasiak a decemberi erőltetett menetet.

Kiemelt képünkön: Durázi Krisztofer többet vár magától a folytatásban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában