Programok

2021.11.29. 07:00

Már a 35. Jégszezon következik Szombathelyen

December 5-én, vasárnap a Nemzetközi Színes Mikulás Találkozóval elrajtol a 35. Jégszezon a városi műjégpályán.

Tóth Gábor

Színes Mikulások a műjégpályán

Fotó: Unger Tamás

A 35. Jégszezon december 5-én, vasárnap kezdődik, és egészen február 26-áig tart – összesen 14 rendezvényt magába foglalva. A szabadidő versenyeket, teljesítménypróbákat a Sport- és Ifjúsági Iroda szervezi – három rendezvény európai uniós pályázatból valósul meg.

Színes Mikulások a műjégpályán
Fotó: Unger Tamás

– Büszke vagyok arra, hogy jubilálunk, már a 35. Jégszezon következik – mondta Varga Jenő ötletgazda, fő szervező, műsorvezető. – Amikor az első jeges szezont összehoztuk, még magunk sem gondoltuk, hogy ilyen népszerű lesz a sorozat – a Jégszezon mára Szombathely szabadidős sportjának az egyik meghatározó eseményévé nőtte ki magát. Rendre népes létszámot von­zanak a versenyek, a vicces vetélkedők, a teljesítménypróbák – bízom benne, hogy ezúttal sem lesz másként. Roppant népszerű például a Mikulás-találkozó, a jégkarnevál, a családi jégnap, a meztelen, pontosabban fürdőruhás korcsolyázás. Odafigyelünk arra, hogy minden korosztálynak biztosítsunk sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.

A 35. Jégszezon rendezvényei, december 5., vasárnap: 18. Nemzetközi Színes Mikulás Találkozó. December 11., szombat: félórás korcsolyázás. December 18., szombat: ügyességi verseny. December 23., csütörtök: gyorskorcsolyaverseny. December 30., csütörtök: évzáró jégkarnevál. Január 2.: jeges vetélkedő. Január 8.: családi jégnap. Január 15.: akadályversenyek. Január 22.: fakutyaverseny. Január 29.: egyórás korcsolyázás. Február 5.: mesélő fakutya. Február 12.: 23. Jégkarnevál, meztelen korcsolyázás. Február 19.: műkorcsolyaverseny. Február 26.: Jég Veled Szezonzáró Jéggála.

A rendezvények mindig 9.30-tól 13 óráig tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában