Labdarúgás

2021.11.10. 07:00

Nosztalgiáztak a korábbi futballisták

Kereken ötven esztendeje, hogy Vas megye ifjúsági labdarúgó- válogatottja megnyerte a regionális döntőt, majd az országos fináléban az ötödik lett – az egykori játékosok, vezetők kisebb nosztalgiázásra gyűltek öszsze a kerek évforduló apropóján.

Tóth Gábor

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Az akkor 16-17 éves srácok remek csapatot alkottak. A megyei válogatott keretébe Csiszár Sándor (Kőszeg), Derdák Tibor, Horváth Gyula, Horváth Lajos, Kecskés Gábor, Kiss II. István, Stieber József, Szalay Gábor (Haladás), Iszak Péter (Spartacus), Dobre János (Építők), Koczor Attila (Cipőgyár), Király Árpád (Csepreg), Bíró János, Molnár István, Kullai László (AFIT), Tuider Tamás (SZSE) és Takács József (Vép) került be. A csapatot Sarlós László, Török Péter és Kiss Károly irányította edzőként. A területi selejtezőn a vasi alakulat Győr-Moson-Sopron megyét 2-1-re, Veszprém megyét 4-1- re, Zala válogatottját pedig 2-0-ra győzte le. És jutott be a nyolc csapatot felvonultató országos fináléba, ahol végül az ötödik helyen zárt.

A 40 éves jubileumra már összegyűltek az egykori csapatársak egy kis nosztalgiázásra. Koczor, Tuider és Kecskés akkor már nem lehetett együtt a társakkal. Azóta Sarlós, Bíró és Takács, valamint a csapatot mindig támogató dr. Varga Zoltán sportigazgató is meghalt. – Mindig örömmel szervezem meg ezeket a találkozókat, mindig nagy öröm találkozni a régi csapattársakkal – árulta el Stieber József csapatkapitány. – Lassan a 70 évhez közelítünk, adódnak családi, egészségügyi gondok, de aki csak teheti, részt vesz az összejöveteleinken – öszszetartó, baráti társaság volt a miénk. Mivel igény van rá, a jövőben megpróbálunk gyakrabban összejönni, felidézni a régi meccsek emlékét.

Kiemelt képünkön: Hamarosan kezdődik az baráti összetartás, ismét együtt a régi csapattársak, feleségeik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában