Csúcsra törtek

2021.11.17. 07:00

Történelmi sikert arattak a Szombathelyi Darts Club SE csapatai

A felnőtt- és az utánpótlás-csapatbajnokságot is megnyerte az SZDCSE.

A felnőttbajnokcsapat tagjai: balról Dobos Dávid, Kámán Lehel, Csóka András, Budavári Zsombor, Ágoston Károly, Borbély András és Kurucz Tamás

Fotó: VN/SZDCSE

Óriási bravúrt végrehajtva verekedte be magát a Szombathelyi Darts Club SE együttese a Steel Nemzeti Csapatbajnokság playoffjába. A Kurucz Tamás vezette, négy utánpótláskorú játékossal felálló SZDCSE fergeteges játékkal harcolta ki csoportjában a negyedik helyet, és ezzel együtt a rájátszást, ahol nem kevesebb dől el, mint a bajnoki cím sorsa.

Nyolc csapat jutott be két csoportból a playoffba, ahol az SZDCSE dartsosai az addig veretlen békéscsabaiakkal kerültek össze a keresztjátékban. A szombathelyiek elképesztő teljesítményt nyújtva 9-4 és 9-5-re múlták felül két szettben a viharsarkiakat, és kerültek az elődöntőbe, ahol a szegedi Partiscum DC várt rájuk. A Szombathelyi Darts Club SE javarészt fiatalokra épülő gárdája ezúttal sem vallott kudarcot és magabiztos játékkal győzte le ellenfelét, bejutva így a Steel Nemzeti Csapatbajnokság döntőjébe.

A felnőttbajnokcsapat tagjai: balról Dobos Dávid, Kámán Lehel, Csóka András, Budavári Zsombor, Ágoston Károly, Borbély András és Kurucz Tamás
Fotó: VN/SZDCSE

A történelmi siker előtti utolsó akadályt a kecskeméti Hírös Hunok DC jelentette, több, nagy rutinnal rendelkező játékossal a soraikban. A finálé két szettjében 8-8-as állásnál kijátszás következhetett, ami mindkétszer Borbély András győzelmét hozta, megszerezve ezzel a bajnoki aranyérmet a Szombathelyi Darts Club SE csapatának.

A bajnokcsapat tagjai: Kámán Lehel, Dobos Dávid, Ágoston Károly, Budavári Zsombor, Borbély András, Csóka András, Kozmor József, Németh Albert, Marton Olivér játékosok, Kurucz Tamás csapatvezető.

A felnőttek között aranyérmet szerző fiatalok lendülete töretlen maradt másnap, az utánpótlás-csapatbajnokságon is, ahol újfent maguk mögé utasítottak mindenkit. A Szombathelyi Darts Club SE II-es, főként serdülőkből álló csapata az 5. helyen végzett.

Az ifi korosztály magyar bajnok csapata: Dobos Dávid, Borbély András, Ágoston Károly, Budavári Zsombor, Marton Olivér.

Az SZDCSE ötödik helyen végzett csapata: Csóka Dániel, Martina Péter, Rózsahegyi Nátán, Vadasi Benedek, Volenszki Bence (Aramis DC kölcsön).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában