Kézilabda

2021.11.16. 01:02

Tudása alatt játszva nem volt esélye az SZKKA-nak

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság kilencedik fordulójában a listavezető, százszázalékos mérleggel rendelkező NEKA vendégeként szenvedett vereséget az SZKKA II.

Sütő Dániel

Horváth Anna (labdával) három találatig jutott a NEKA ellen

Fotó: VN/SZKKA

NEKA–Szombathelyi Kézi­labda Klub és Akadémia U19 34-27 (16-11). Balatonboglár, 120 néző, NB I/B-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Hársfalvi Zs., Mórocz R.

NEKA: Zaj, Németh (kapusok), Varga 2, Csíkos 5, Juhász 2, Kellermann 3, Nagy I. Laura 2, Csata 2, Szabó A. 5, Molnár 3, Uhrin 2, Mlinkó 2, Horváth 2, Nagy II. Laura, Kovalcsik 3, Szabó L. 1. Edző: Bohus Bea.

SZKKA: Farkas, Lőrincz (kapusok), Wutschi 3, Győri 2, Szabó N., Pődör B. 13, Horváth A. 3, Szabó T. 1, Pham Lien, Tóth B., Mersich, Gabnai 2, Zsákovics 3, Temesvári. Edző: Pődör Zoltán.

Nem kisebb feladat várt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia ifjúsági csapatára, mint a listavezető, eddig százszázalékos mérleggel rendelkező NEKA megszorongatása, ráadásul idegenben. Nem kezdte jól a találkozót az ­SZKKA II., gyenge védekezés jellemezte a lányok játékát és sok lerohanásos gólt kaptak.

Horváth Anna (labdával) három találatig jutott a NEKA ellen

A technikai hibák és rossz döntések következményeként félidőre ötgólos előnyt épített ki a házigazda (16-11). Szünet után ugyan egy acélosabb szombathelyi gárda lépett pályára, a csapatok közti különbség viszont nemhogy csökkent volna, hanem sokkal inkább nőtt. Pődör Zoltán lányainak voltak szép mozzanatai, de megnehezíteni már nem tudták a NEKA dolgát. A listavezető magabiztosan uralta a mérkőzést és teljesen megérdemelt győzelmet aratva őrizte meg makulátlan mérlegét.

Pődör Zoltán: – Jóval a tudásszintünk alatt teljesítettünk, rosszul kezdtünk és valahogy ma semmi sem működött – sajnos vannak ilyen meccsek. Keseregni nincs idő, szombaton rangadó vár ránk, érkezik ugyanis közvetlen riválisunk, a Győri ETO KC U19-es alakulata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában