Összecsapás

2021.12.09. 11:00

Magyar–osztrák floorballcsata

Három edzőmérkőzést is vívott egymással a magyar és az osztrák floorball-válogatott.

Pum András

Fotó: VN/Dürvánger Mónika

Igazi kuriózumnak adott otthont a répcelaki Répce Sportcsarnok, a főként fővárosi, debreceni, komáromi játékosokra épülő magyar felnőtt férfi floorball-válogatott látta vendégül a létesítményben egy mini felkészülési hétvégén az osztrák csapatot. A két nap alatt három mérkőzést játszott egymással a két gárda, ezzel is hangolódva a februári, lengyelországi világbajnoki selejtezőkre.

 

A 3x15 perces találkozók kőkemény presztízscsatákat hoztak, a két hasonló erőt képviselő együttes a látványos, kiélezett összecsapások során gyakorlatilag megosztozott a pontokon, győzelmeken, egyúttal pedig bemutatták az érdeklődőknek a jégkoronghoz sokban hasonlító, palánkokkal körbevett kézilabdapályán, 5+1 fős csapatok által játszott, látványos, koncentrációt, ügyességet igénylő, a fellegvárnak számító skandináv országokban rendkívül népszerű sportágat. Az első mérkőzés a Pafféri András szövetségi kapitány által irányított magyar különítmény 6-4-es sikerét hozta, a második ütközet 3-3-as döntetlennel zárult. Az utolsó összecsapás a vendégek elképzelései szerint alakult, az osztrák gárda győzött 4-3-ra.

 

Kiemelt képünkön: Élvezetes, izgalmas meccseket vívtak a csapatok – pirosban a magyarok, fehérben az osztrákok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában