Futsal

2021.12.17. 07:00

Már negyedszer lett az év legjobb játékosa Dróth Zoltán

A Haladás futsalosát, Dróth Zoltánt választották az év legjobb játékosának.

Tóth Gábor

Dróth Zoltán lába lendül lövésre

Forrás: Szendi Péter

A Magyar Távirati Iroda (MTI) sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik, kik sport águkban az év legjobbjai – idén 56 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Haladás VSE – és a válogatott – csapatkapitányát, Dróth Zoltán választotta meg 2021 legjobb futsalosának. Érdekesség, hogy tavaly is HVSE-játékoshoz került a díj, egy évvel ezelőtt Alasztics Marcell részesült az elismerésben. Dróth Zoltán egyébként 2012, 2013 és 2015 után negyedik alkalommal bizonyult a legjobbnak. 

 

– Örülök az elismerésnek, hiszen ez a díj is egyfajta viszszajelzése annak, hogy jól végzem a dolgomat – mondta Dróth Zoltán, a Haladás 33 éves klasszis futsalosa. – Egyéni elismerésben részesültem, de ezt a díjat nem kaphattam volna meg a társak nélkül. Nagyszerű csapatnak lehetek a tagja, és kifejezetten sikeres, emlékezetes év van mögöttünk. A tavalyi szezont bajnoki címmel zártuk, a klub első, történelmi aranyérmét szereztük meg. Aztán az ősszel nagyot meneteltünk a Bajnokok Ligájában is, ráadásul a HVSE telel az NB I.-es tabella élén – én pedig gólokkal, gólpasszokkal vettem ki a részem az emlékezetes sikerekből. Soha rosszabb évet! 

 

– Sűrű hetek, hónapok állnak mögöttünk, sok meccsel, sok utazással – folytatta Dróth Zoltán. – Ezért most kaptunk egy kis pihenőt – de mindenki egyéni edzésterv alapján készül. Január 3-án pedig ismét munkába állunk. A célunk nem változott, a kupában és a bajnokságban is nyerni akarunk – képesnek is érzem erre a keretünket. Én személy szerint azért dolgozom, hajtok keményen, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhessek a Haladással. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában