Enduro-kerékpár

2021.12.01. 07:00

Nagyszerűen teljesítettek a kőszegi sportolók a Mecsek-enduro országos kerékpáros-viadalon

Remekül teljesítettek a Mecsek-enduro országos kerékpárosversenyen a kőszegi KKE Alpok Cycles sportolói.

Tóth Gábor

Fotó: VN/Kóró Anna

Az idén a kőszegi KKE Alpok Cycles négy sportolója vett részt a Mecsek MTB-enduro országos kerékpárosversenyen. Mivel ez az egyetlen hivatalos enduroverseny az országban, felvonult a hazai mezőny jelentős része. Az enduro szakág komplexen veszi igénybe a versenyzőket, ugyanis különböző technikás, sziklákkal, gyökerekkel és kanyarokkal tarkított szakaszokon kell megmutatni a tudásukat. Mért szakaszokat teljesítenek a versenyzők, öszszesítve hirdetnek eredményt.

A mért szakaszokhoz azonban úgynevezett transzferszakaszokon kell eljutni, melyekre egy bizonyos időkorlát áll a versenyzők rendelkezésére. Hat mért szakaszt, összesen 35 km-t jelöltek ki a szervezők – a versenyt megelőző napon be lehetett gyakorolni a pályákat. Kerékpárral kellett megközelíteni a rajtot, és elég jelentős, 1400 méteres szintkülönbség volt a versenytávban. Az edzésnapon kellemes volt az időjárás, a versenyen viszont szakadt az eső, és hathét fok volt csupán a hőmérséklet. Sokan vissza is léptek az indulástól, ilyen extrém körülmények között nem vállalták a versenyt.

A pályák anynyira szétáztak, hogy az utolsó szakaszt ki is vették a szervezők. Aki rajthoz állt, több mint négy órát töltött a sárfürdőben, hideg esőben ázva-fázva. A KKK Alpok Cycles versenyzői természetesen rajthoz álltak. A mezőny legfiatalabb indulójaként Ziskó Liza (13) már csak az erőpróbáló verseny teljesítése miatt is kivívta az egész mezőny és a szervezőgárda tiszteletét. Egyben az utánpótlás lány kategória győzteseként országos bajnoki címet szerzett.

Kiváló időeredményével a felnőtt nők között második helyen végzett. Marton Lázár (14) utánpótlás fiú kategóriában a profikat megszégyenítő tempóval végig az élen haladt, de az utolsó etap előtt ki kellett szállnia a versenyből, fizikailag felőrlődött. Reymeyer Zétény (16) a legnépesebb mezőnyben, hobbi kategóriában állt rajthoz, jól teljesített, de végül ő sem tudta befejezni a versenyt, elfáradt. Ziskó Balázs pedig a felnőtt hobbi kategória második helyén végzett.

– Izgalmas, technikás, rengeteg kanyarral és kisebb ugratókkal teli nyomvonalakat tűztek ki a szervezők, így igazán izgalmas és extrém versenyen vettünk részt – öszszegzett Ziskó Balázs. – Fiatal sportolóinknak jár az óriási elismerés, hogy bevállalták az erőpróbát, és becsülettel helytálltak az embertelen időjárási körülmények között.

Kiemelt képünkön: Ziskó Liza az emberpróbáló terepen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában