Focitorna

2021.12.30. 19:42

Telt ház előtt, remek meccsekkel ért véget a 35. Szilveszter Kupa

Véget ért a 35. Concordia Üzemanyagkutak-Szilveszter Kupa kispályás labdarúgótorna. A nőknél az ELIT-TA, az öregfiúknál a Don Pepito., a nyílt amatőr mezőnyben pedig az M-Flex diadalmaskodott.

Tóth Gábor

Az év utolsó, nagy presztízzsel bíró megyei labdarúgó erőpróbája hétfőn kezdődött, csütörtökön ért véget. Mind a négy nap küzdelmeinek a Haladás Sportkomplexum adott otthont. A záró napot a nyílt mezőny kezdte a középszakasszal. A két négycsapatos csoportból az első két helyezett jutott tovább az elődöntőbe. Az E csoport rangadóján a címvédő Buntstift 2-1-re legyűrte a Futert. Az F csoportban a remekül játszó M-Flex lett az első, a Petrovics Apartmanházat utasította maga mögé – és 1-0-ra legyőzte.

 

 

Nyílt mezőny, középszakasz, végeredmény, E csoport: 1. FC Buntstift 9 pont, 2. Futer Tűzifa 6, 3. Csikó Csárda 1, 4. Colonia 1.  F csoport: 1. M-Flex 9 pont, 2. Petrovics Apartmanház 6, 3. El Dorado-Neo Sport 3, 4. Future Stars 0.

 

 

A folytatásban egyik elődöntőben sem volt kérdéses, hogy melyik a jobb csapat.

 

 

Elődöntő: Petrovics Apartmanház–FC Buntstift 1-3 (gól: Abért M., ill. Imre J. 2, Horváth D.), M-Flex–Futer Tűzifa 4-1 (gól: Kiss Á. 2, Horváth K., Kiss B., ill. Kuti A.).

 

 

A bronzmeccs egy ideig egyenrangú csapatok csatáját hozta. De a Petrovics futballozott szervezettebben, jobban sáfárkodott a helyzeteivel, így begyűjtötte a harmadik helyet – a vártnál talán könnyebben.

 

 

Bronzmérkőzés: Petrovics Apartmanház–Futer Tűzifa 4-1 (gól: Savanyó G., Harsányi B., Abért M., Németh G. ill. Nagy R.).

A fináléban kemény csata bontakozott ki. Az M-Flex fiatalos lendülettel vetette bele magát a harcba, erős tempót diktált, tüzelt messziről is – de a címvédő állta a sarat. Az első 20 perc 0-0-val ért véget. A második félidő elején viszont rögtön megszerezte a vezetést az M-Flex. Rákapcsolt a Buntstift, át is vette az irányítást, a nyomás pedig góllá érett, két perccel a vége előtt egyenlített. A büntetőket viszont az M-Flex rúgta jobban, és megnyerte a tornát – összességében megérdemelten.

 

 

Döntő: M-Flex–FC Buntstift 1-1 (gól: Gugcsó B., ill. Horváth D.) – büntetőkkel 3-1.

Nyílt amatőr, végeredmény: 1., M-Flex, 2., FC Buntstift, 3. PetrovicsApartmanház, 4. Futer Tűzifa.

 

 

A nőknél a két legesélyesebbnek tartott csapat jutott a döntőbe. A finálé jó meccset hozott, szép gólokkal, végül a z ELIT-TA diadalmaskodott.

Nők, elődöntő: ELIT-TA–PELC-Nyárád 3-1, Csepreg–Bagolyvár Pizzéria Celldömölk 1-6. Bronzmeccs: Csepreg–PELC-Nyárád 1-5 (gól: Hódosi B., ill. Schmera E. 3, Buzdor D., Kovács G.). Döntő: ELIT-TA–Bagolyvár Pizzéria Celldömölk 3-2 (gól: Beimli K. 3, ill. Persznyák D., Tóth A.).

Női, végeredmény: 1. ELIT-TA, 2. Bagolyvár Pizzéria Celldömölk, 3. PELC-Nyárád, 4. Csepreg.

 

 

Az öregfiúknál a Don Pepito biztosan vette az akadályt az elődöntőben, míg a Falcold nagy csatában, csak büntetőrúgások után jutott a fináléba.

Öregfiúk, elődöntő: Május 1. Étterem–Don Pepito 2-4 (gól: Varga R. 2, ill. Szuh F. 2, Gyurcsányi Zs. 2), Falcold–Lakoma Étterem 1-1 (gól: Steiner Zs., ill. Csordás L) – büntetőkkel 4-3.

 

 

A bronzmérkőzésen a Május 1. diktálta a tempót, rengeteg helyzetet elpuskázott, magának tette nehézzé a meccset, de végül megérdemelten nyert.

Bronzmérkőzés: Lakoma Étterem–Május 1. Étterem 2-3 (gól: Csordás L. 2, ill. Neczpál G. 2, Halmos M.).

Többet volt a labda a többet futó Don Pepitónál, bedarálta ellenfelét, biztosan nyert.

 

 

Döntő: Falcold–Don Pepito  3-9 (gól: Vajda L. 2, Fazekas B., ill. Gyurcsányi Zs., Németh Sz. 2, Németh Z. 2, Szuh F., Koronczai R. 2, Horváth R.).

Öregfiúk, végeredmény: 1. Don Pepito, 2. Falcold, 3. Május 1. Étterem, 4. Lakoma Étterem. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában