Eseménydús ősz

2021.12.25. 07:00

Több fronton is helytállt a répcelaki gárda

A dobogó harmadik fokáról várja a folytatást a teke Szuperligában szereplő Répcelaki SE együttese.

Pum András

Fotó: Szendi Péter

Mozgalmas, eseménydús őszt zártak a répcelaki tekézők. Kiss Zsolt együttese a bajnokság mellett az Európa-kupában, majd a Bajnokok Ligájában, sőt a Magyar Kupában is szerepelt. A bajnokságban kilenc meccsen hat győzelem, három vereség a répcelakiak mérlege, 12 ponttal a harmadik helyen tanyáznak. Ami a nemzetközi porondot illeti, a Répcelak húsz csapat közül a harmadik helyen zárt a szlovéniai Európa-kupa selejtezőjében, így jogot nyert a Bajnokok Ligája-indulásra. Bár a nyolc közé jutásért az olasz sztárcsapat, a Neumarkt-­Imperial Life kettős győzelemmel búcsúztatta a vasiakat, a kupaszereplés minden bizonnyal örök emlék marad a répcelaki tekézők és tekebarátok számára. 

 

– A bajnokság kezdete előtt nem voltak vérmes reményeink, a középmezőny elejét tűztük ki célul – mondta Kiss Zsolt, a Répcelaki SE edzője. – Ennek fényében abszolút elégedett vagyok a fiúk őszi teljesítményével. Tudni kell, hogy a miénk egy fiatal csapat, a játékosok a munkájuk mellett tekéznek – azaz pénz nélkül, a sportág szeretetéért játszanak. Ami a bajnokságot illeti, a riválisok elleni meccseket hoztuk: nyertünk a nyáron két klasszis játékossal megerősödött Győr otthonában. Aztán hazai pályán legyőztük az FTC-t is. Sajnos a Szentgotthárdtól itthon kikaptunk, igaz, a meccset nagyban befolyásolta, hogy legjobb játékosunk, Móricz Zoltán hiányzott. A többi nyerhető mérkőzést, ha szorosan is, de Répcelakon és idegenben is hoztuk. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, hiszen ez egy csapatsport. Hiába dob valaki kiemelkedően, ha a többiek nem teszik hozzá a magukét. Valamennyi játékosommal maradéktalanul elégedett vagyok, fiatal csapatunk van, amely nagy jövő előtt állhat. 

 

– Az Európa-kupában és a Bajnokok Ligájában való szereplés óriá­si élmény volt a játékosoknak – folytatta Kiss. – Noha anyagilag nagy terhet rótt a szakosztályra, nem tehettük meg a sportolókkal, hogy nem indulunk el. Sokuknak ez volt az első nemzetközi szereplése, nem foszthattuk meg őket attól az élménytől, amiért megharcoltak. Ezúton is köszönjük az önkormányzatnak és a helyi vállalkozóknak, hogy összefogtak, és támogatásuknak köszönhetően elindulhattunk a nemzetközi porondon. Nem reméltük, hogy továbbjutunk az Európa-kupából, de nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült. A Bajnokok Ligájában aztán már érvényesült a papírforma, a jobb csapat jutott tovább, habár a játék képe alapján szorosabb is lehetett volna a párharc. Szóval fárasztó őszt zártunk, jól jött ez a kis pihenő, de az edzésekkel nem álltunk le, heti egy alkalommal tréningezünk. Januártól aztán már kétszer edzünk hetente, hiszen január végén folytatódik a bajnokság. Szeretnénk megtartani a harmadik helyet, ez óriási eredmény lenne a csapattól. Jó lenne jövőre ismét nemzetközi kupában szerepelni. 

 

Kiss Zsoltot november közepén az a megtiszteltetés érte, hogy a felnőttválogatott szövetségi edzőjévé nevezték ki, Csányi Béla szövetségi kapitány munkáját segíti. 

 

– Óriási megtiszteltetés a válogatott edzőjének lenni, minden tréner álma, nagy feladat, amelynek igyekszem megfelelni – tudtuk meg a répcelakiak vezetőedzőjétől. – Természetesen ez nem befolyásolja az itteni, répcelaki munkámat, mindkét pozícióban próbálom segíteni a magyar tekesportot. 

 

Kiemelt képünkön: Molnár Pál, a vasiak egyik meghatározó tekézője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában