Felkészülési mérkőzés

2022.01.20. 19:24

Kijött az osztálykülönbség: az NK Osijek legyőzte a Szombathelyi Haladás csapatát

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás 3-1-re kikapott a horvát NK Osijek együttesétől.

Pum András

Németh Milán szerezte a szombathelyiek találatát

Fotó: Unger Tamás

NK Osijek–Szombathelyi Haladás 3-1 (2-0). Porec, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Dizderovic.

Haladás: Verpecz – Kállai (Kiss B., 33.), Guzmics, Németh M., Bosnjak – Tóth M. (Doncsecz, 70.), Holdampf, Csilus (Tarján, 82.), Doktorics (Szijjártó, 82.) – Lencse (Szijjártó, 82.), Tóth-Gábor (Antal, 60.). Edző: Németh Szabolcs. 

 

Második horvátországi felkészülési-mérkőzésén az NB II.-es Haladás a horvát első osztály harmadik helyén álló NK Osijek ellen lépett pályára. Az eszékiek ellen vívták a vasiak stadionavatójukat, 2017 novemberében 3-1-re nyertek. További érdekesség, hogy a Haladásban Guzmics Richárd, az NK Osijekben pedig Kleinheisler László a magyar válogatott tagjaként egyaránt tevékeny részese volt a 2016- os franciaországi Európa-bajnokságnak és az azt megelőző selejtezősorozatnak. 

 

A Haladás kezdte jobban a mérkőzést, a szombathelyiek több lendületes támadást is vezettek. Aztán kiegyenlítődött a játék, a vasiak teljesen egyenrangú ellenfelei voltak az első osztályú eszékieknek. Egyik csapat sem tudott fölényt kiharcolni, és a kapuk sem forogtak veszélyben. Egészen a 22. percig, amikor Fucak 13 méterről alig lőtt a bal sarok mellé. A 28. percben Grzan egy jobb oldalról viszszagurított labdáját Topcagic hat méterről a kapu közepébe lőtte (1-0). A 40. percben Lencse 18 méteres szabadrúgását védte Malenica. Az első félidő hosszabbításában a kapu mögött békésen legelésző lovak is csak elhűlve nézték, ahogy Mikolcic 18 méteres, kissé jobbról elvégzett szabadrúgása a bal sarokba vágódott (2-0). 

 

Szünet után egy kemény eszéki belépő után ugrottak össze a két csapat játékosai, de fél perc múlva már a legnagyobb egyetértésében ölelgették egymást a felek. Az 54. percben Fucak kapott labdát a jobb szélen, majd ballal, 12 méterről a hosszú, jobb sarokba ívelt (3-0). Egy perc múlva Kleinheisler kapáslövése kerülte el a bal sarkot. Az 59. percben Holdampf, aztán Lencse lövése is kijött egy védőről, majd Németh Milán 12 méterről a kapu közepébe bombázott (3-1). A vasiak vérszemet kaptak a szépítő góltól, és átvették az irányítást – több veszélyes támadást is vezettek, de újabb találatot nem sikerült szerezniük. Hajtós meccsen megérdemelten nyert az Eszék.

 

Németh Szabolcs: – Ízelítőt kaptunk a horvát topfutballból, de úgy érzem, helytálltunk. Nagyon jó tempójú meccs volt, próbáltunk futballozni, elégedett vagyok a csapat teljesítményével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában