Haladás-Viktória FC

2022.01.05. 09:00

Pazar őszt tudhat maga mögött Urbán Viktória: győztes gól és válogatott behívó

Pályafutásának első NB I-es idényében stabil játékossá vált és a válogatott kiválasztójába is meghívót kapott a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának középpályása, Urbán Viktória.

Pum András

Urbán Viktória jó igazolásnak bizonyult Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Tavaly nyáron kilenc futballistát igazolt a szombathelyi együttes, köztük rutinos, válogatott játékosokat – mint például Jelena Koprenát, Marlo Sweatmant – és fiatal tehetségeket, így Urbán Viktóriát. A DVSC U19-es csapatából érkező középpályás első I. osztályú idényében alapemberré vált a vasiaknál, a 12 bajnokiból tízen volt kezdő, egy (győztes) gólt szerzett. Hab a tortán, hogy az őszi szezon végén Szil Tündével együtt a 20 éves játékos meghívót kapott Margret Kratz szövetségi kapitánytól a válogatott kiválasztó edzőtáborába. 

 

 

– Ez az első szezonom NB I-ben, és úgy gondolom, elégedett lehetek – mondta Urbán Viktória. – A csapat nagyon közvetlen volt az első pillanattól kezdve, mára pedig teljesen összekovácsolódtunk, gyakran szervezünk együtt programokat. Nagyon erős mentálisan a csapatunk, ha egyikünk hibázik, már ketten készen állnak a javításra. Előző posztomhoz képest hátrébb kerültem, szűrőként igyekszem segíteni a csapatot. Nagyobb szerepem van a védekezésben, amit kezdetben nehéz volt megszokni, de hátulról a védőktől és a mestertől is sok segítséget kaptam a poszt elsajátításában, és nagyon megszerettem. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, úgy érzem, fejlődtem, amióta a csapathoz érkeztem. Vannak hullámvölgyek, de nagyon motivált vagyok, és pluszlöketet ad, hogy Székely Tibor vezetőedző bizalmat ad a sok játékidővel. A legemlékezetesebb meccsem az Astra elleni volt, ekkor szereztem az első gólomat az NB I-ben, és ezzel a találattal megfordítottuk a mérkőzést. Nagy meglepetés volt, amikor megtudtam, hogy behívtak a válogatott kiválasztóra. Jó élmény volt azokkal a játékosokkal együtt játszani, akiknek a pályafutását eddig végig figyelemmel kísértem. Jól éreztem magam az edzéseken, remélem, lesz még alkalmam bizonyítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában